Annons

Mycket nytt på Kulturnatten

Mycket är nytt under kulturnatten men även välkända programpunkter återkommer, så som bland annat att Jazzhouse Landskrona bjuder in till svängig jazzmusik i Folkets Hus, Eriksgatan 72. Från klockan 18 på kulturnatten kan man lyssna till trion Jazzton. Föreningen bjuder även på bildspel från jazzträffar samt på kaffe.

Snart är det återigen dags för Kulturnatt i Landskrona. Mellan klockan 18 och 22 fredagen den 11 oktober bjuds det in till massor av aktiviteter på olika platser i centrala Landskrona. Kvällen genomsyras av årets tema Landskronasjälen.

Annons
 

Årets Kulturnatt är större än någonsin. Programmet är på över 40 platser och med ett flertal nya arrangörer. En av dessa är Galleri Direkt i anslutning till Landskrona Direkts redaktion på Gamla Kyrkogatan 21 där det kommer att bjudas på allt från gatukonst, författarbesök, musik av unga talangfulla Landskronabor, blåljusfotografier till stolliga stolar i luffarslöjd.  Nytt för i år är även att det finns ett tema för Kulturnatten: Landskronasjälen.

På olika sätt visas Landskronas själ upp under kvällen med musik, konst, hantverk, film och mer. Det finns även möjlighet att själv vara en del av ”själen” genom att bidra med tankar, bygga Landskronaplaneter och binda höstliga kransar.

Programmet i urval
Årets program är brett och gediget. Inomhus kan du till exempel ta del av ABFs samtal om Landskrona förr och idag, utställningar som ”3 generationer” på Glasorama där farfar, far och dotter ställer ut sina verk, prova mat från det bosniska köket med Bosniska Kulturföreningen Ljiljan och mycket mer.

Utomhus arrangeras det allt från modevisning med SMART och tonsättning i Skulpturparken med Fridhems Musiklab till en pop-up scen med musik och foto. På Kasernplan spelar under kvällen musiker från staden. Där sker även årets stora avslutning tillsammans med SoulTime och rookies som bjuder på ett intensivt och själfullt musikmedley kl. 22.00.

Landskrona Direkt kommer att mer i detalj presentera en del av aktörerna i kommande artiklar. Till dess kan du ta del av hela programmet på landskrona.se/kulturnatten

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser