Annons

Ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa

Skåneveckan firar 10-årsjubileum med rekordmånga arrangemang om psykisk hälsa

I år fyller Skåneveckan för psykisk hälsa tio år. Med 120 arrangemang på 20 olika orter över hela Skåne blir årets program det mest omfattande hittills.

Annons
 

Skåneveckan för psykisk hälsa arrangeras varje år av Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan. Syftet är att öka kunskapen och främja öppenheten om psykiska ohälsa.

Årets program innehåller föreläsningar, frukostseminarier, kulturkvällar och heldagar om psykisk hälsa.
– Psykiatri Skåne arrangerar många olika programpunkter runt om i Skåne under veckan. På Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober arrangerar till exempel BUP en heldag med flera föreläsningar på biograf Panora i Malmö, säger Katarina Hartman som är förvaltningschef för Region Skånes psykiatri och habilitering.

Om schizofreni på teatern
Måndagen den 7 oktober kan man på Landskrona Teater ta del av ett program som rör hur det kan vara att att växa upp med psykisk sjukdom i familjen.

Suzanne Ostens film “Flickan Mamman och Demonerna”., om barnets kärlek och lojalitet visas 16.00-17.30. Därefter berättar Åsa Konradsson-Geuken om hjärnan, sin forskning och om att växa upp med schizofreni i familjen.

120 programpunkter
Skåneveckan för psykisk hälsa äger rum 7 – 13 oktober 2019. Veckan som uppmärksammar olika aspekter av psykisk hälsa och syftar till att skapa öppenhet och förbättra attityder kring psykisk ohälsa hålls för tionde året i rad. Alla arrangemang är gratis och öppna för alla, men kan kräva föranmäla.
– Vi kan se ett tydligt fokus på förebyggande insatser, som vikten av motion, stresshantering och att uppmärksamma tidiga tecken. I programmet ser vi också ett visst fokus på psykisk hälsa bland ungdomar och bland äldre, säger Jenny Sjöö, projektledare för Skåneveckan på Studieförbundet Vuxenskolan.

Programmet i sin helhet hittar du på https://www.sv.se/skaneveckan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser