Annons

Modejätte investerar över 100 miljoner kronor i Landskrona

Pressbild

Modejätten NA-KD offentliggör på torsdagen planer att bygga ett nytt toppmodernt automatiserat robotlager i Norden. Klart är att lagret hamnar i Landskrona och investeringen kommer att vara på över 100 miljoner kronor. Tanken är att lagret, som ska byggas i södra delen av företagsparken Kronan, ska tas i bruk andra halvan av 2020.

Annons
 

Det nya lagret som kommer att hantera de nordiska marknaderna innefattar ordrar såväl som returer. Etableringen innebär hundratals jobb över kommande år i kommunen.
– Det är naturligtvis en fantastisk nyhet. Det är ett spännande bolag som verkligen ligger i tiden, säger Anna Classon, näringslivsansvarig på Landskrona stad.
– Kronans placering är perfekt för just denna typ av verksamheter.

Lagret kommer ha en yta på över 20 000 kvadratmeter, där NA-KD har möjlighet att expandera ytterligare i framtiden.
– Vi är glada över att ta beslut om det här projektet, som kommer förändra kundupplevelsen signifikant för de nordiska marknaderna. Det toppmoderna automatiserade lagret kommer också förbättra effektiviteten och därmed lönsamheten i en tid av fortsatt hög tillväxt. På NA-KD strävar vi alltid efter att ligga steget före i utvecklingen och denna investering är ytterligare ett bevis för vårt åtagande, säger Oscar von Konow, COO på NA-KD.

Om NA-KD.com
NA-KD.com lanserades i januari 2016 och har snabbt vuxit till en ledande aktör inom modeindustrin för Millennials och Generation Z. Med över 8 miljoner månatliga besökare och 3 miljoner följare på sociala medier är NA-KD ett av dom snabbast växande modebolagen. Genuint globala, levererar NA-KD de senaste trenderna till mer än 100 länder varje månad och är representerade av över 600 återförsäljare världen över (inklusive ASOS och Zalando).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser