Annons
Måndagen den 24:e januari
4.8°C 5.9m/s
Dagens namn: Erika

Var kommer lökdoften ifrån?

Doften av lök ligger tung i köket på Speakers Corner. Det är dock inte från detta kök doften av lök som ligger över staden kommer. Det lovar kocken Jörgen Olsson och rör runt i en skysås med lök.

Under onsdagsförmiddagen har doften av lök legat tung över Landskrona. Efter en kort och helt ovetenskaplig undersökning kan vi konstatera att det luktar allt från stekt lök till vitlök. Och det geografiska området sträcker sig från Fröhuset och Örja via hamnen och ner till centrala Landskrona. Även Direktens granne talar om biffstek med lök då han står och vädrar in dofterna utanför redaktionen. Även kommunens miljöchef bekräftar doften.

Annons
 

– Ja, jag känner också att det luktar lök. Men var den kommer ifrån vete jäveren. Det känns lökigt, säger han och skrattar.
– Men jag ska genast försöka hitta källan till lökdoften, säger han och lovar att återkoppla.

Landskrona Direkt kör en snabb koll på sidans populära lunchguide och konstaterar att Speakers Corner serverar pannbiff med lök till dagens rätt.
– Det stämmer men doften kommer inte härifrån. Jag kände den också innan, säger en av krogens kockar, Jörgen Olsson, medan han rör runt i en löksky.
– Den stekta löken är redan klar. Den fixade vi just innan du kom, säger han och visar upp en rykande bytta full med just stekt lök.

Var kommer lökdoften ifrån? Kontakta redaktionen om du vet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser