Vad händer här?

Pelle Rosengren styr med millimeterprecision det 220 kilo tunga skyltfönstret på plats.
Pelle Rosengren från Svanholms Glas styr med millimeterprecision det 220 kilo tunga skyltfönstret på plats.

Stor hantverksskicklighet kunde skådas på lördagen när Pelle Rosengren med van hand såg till att nya stora skyltfönster monterades på plats i den lokal som tidigare huserat SEB Landskrona.

Ett år efter att SEB flyttat ur den magnifika banklokalen på hörnet Storgatan/Slottsgatan undrar många Landskronabor än vad som komma skall i lokalerna. Nu är glansen utvändigt åter magnifik på det praktfulla bostads- och affärshuset.

Tidigt i somras stacks en parkerad bil på Slottsgatan i brand. Värmestrålningen orsakade att fyra skyltfönster spräcktes i den tidigare banklokalen. Det är dessa som nu ersatts.

– Två stora och två halvrunda fönster kom till skada. Det har tagit lite tid att få fram nya glas då dessa varit så stora och därför specialbeställts från Tyskland, förklarar Pelle Rosengren från Svanholms Glas när han med van hand dirigerar så de par hundra kilo tunga glasrutorna hamnar på rätt plats.

– Nu ser det fint ut igen. Det är bara att hoppas att de fantastiska lokalen snart har en ny hyresgäst, avslutar Pelle Rosengren.

Skyltfönstret lyfts på plats.
Till arkivet