Framtidens arbetsmarknad presenteras för elever

På onsdag är stadens elever i årskurs 8 och 9 samt från gymnasiet inbjudna till en yrkesmässa i Exercishallen.
På onsdag är stadens elever i årskurs 8 och 9 samt från gymnasiet inbjudna till en yrkesmässa i Exercishallen.

Landskronas samtliga skolelever i årskurs 8 och 9 samt gymnasiets årskurs 1-3 besöker på onsdag årets yrkesmässa i Exercishallen. Det betyder att mässan besöks av 1500 elever.

Drygt 40 olika arbetsgivare finns på plats och representerar sammanlagt över 100 olika yrken när stadens äldre skolelever imorgon bjuds på en yrkesmässa. I montrarna finns arbetsgivare som representerar marina yrken, industriteknik och 3D teknik, hotell/restaurang, el och automation, vård och omsorg, transport och logistik  – listan är lång. Det kommer till och med finnas en monter med robotar för att visa på hur AI-teknik kommer kunna användas framöver.
– Arbetsgivarna är uppmuntrade att ha interaktiva montrar som bjuder in till dialog, berättar Pernilla Anderberg, VD för Tillväxt Landskrona AB.

– Eleverna har förberetts genom ett antal frågor som handlar om att inför mässan fundera på vilka egenskaper de har och i vilka yrken de tror de skulle trivas i framtiden, och med uppdrag att ta reda på vad som krävs för att kunna arbeta inom de olika branscherna.

Syftet med mässan är att väcka nyfikenhet och intressen för en rad olika yrken, och yrken som finns på den lokala arbetsmarknaden. Målet är att eleverna skall lämna mässan med kännedom om yrken de kanske inte ens visst om fanns och med inspiration och kunskap inför kommande studie- och yrkesval.
– Budskapet till eleverna är tydligt inför och under mässan – de är värdefulla och behövs på den framtida arbetsmarknaden, avslutar Pernilla Anderberg,

Till arkivet