Annons

Därför var gatubelysningen tänd

Gatubelysningen, som här längs med Strandvägen, var tänd under hela onsdagen på grund av att Landskrona Energi utför ett byta av kommunikationsutrustning för gatubelysningen. Foto: Läsarbild.

Ett par observanta läsare kontakta på onsdagen Landskrona Direkt och undrade varför gatubelysningen var tänd mitt på ljusa dagen, nåja under den regntunga eftermiddagen.

Annons
 

– Vi håller på att byta kommunikationsutrustning för gatubelysningen i hela staden och för att inte riskera att staden skulle vara nersläckt under innevarande natt så valde vi att ha belysningen igång hela tiden, berättar Magnus Sjövik, chef för Kund & Marknad på Landskrona Energi.

– Arbetet fortskrider enligt plan och vi har bara några områden kvar innan vi är åter i normal drift. Dessa bör vara åtgärdade under dagen om allt fungerar enligt plan, säger han och förklarar hur stadens sammanlagt 20 belysningsslingor fungerar.
 – Tekniskt sett fungerar det så att det skickas en signal från en central ut till respektive belysningsslinga för tändning respektive släckning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser