Klassisk krog öppnar igen

Mohammed Fatah och Bonny Riis är i full gång med att renovera lokalerna som ska inhysa Bulldogs Bar & Burger. - Det är faktiskt mässingsklopparna vid baren som gav upphov till nament Bulldogs, säger Bonny Riis.
Många Landskronabor har saknat puben och nattklubben Olivers som låg på Eriksgatan i Landskrona. Dessa kommer dock att bli bönhörda. Bonny Riis och hans kompanjoner, vilka idag driver Restaurang Seglarpaviljongen, tänker öppna en kombinerad sportsbar och nattklubb. Bulldogs Bar & Burgers blir det nya namnet och målet är att öppna innan nyår.

Det har gått flera år sedan det hälldes upp någon stor stark i de klassiska lokalerna på Eriksgatan som hyst bland annat Olivers och Gröna Lyktan. Men nu tänker Bonny Riis och hans kollegor ändra på detta. Renoveringen av lokalerna är i full gång och förhoppningen är att portarna slås upp innan året är slut.
– Vi öppnar nog det lilla hamburgeriet intill först och sedan öppnar vi Bulldogs Bar & Burgers efter det. Men allt ska vara i full gång innan året är slut, säger Bonny Riis.

Fokus är hamburgare på borden och sport på skärmar. Allt med därtill hörande drycker. Men det kommer att bli mycket mer än så.
– På dagen och kvällen är det familjer och sportintresserade som vi vill locka. Hit ska du kunna gå med familjen och käka till hyggligt pris innan biobesöket. Eller så går du hit med polarna och kollar fotboll eller något annat, säger Mohammed Fattah som kommer att vara lite av spindeln i nätet på den nya krogen.
– Vi kommer även att ha tema-kvällar, typ quiz och karaoke.

Senare på kvällen och natten, framför allt på helgerna, så stängs TV-apparaterna och då är det musik som gäller. Målgruppen där är klar.
– Vi vill ha en mogen publik så vi kommer att ha en åldersgräns på 25+. Och sedan kommer musiken att bli därefter. Då kommer de som saknar gamla Oliver att få sitt, säger Bonny Riis och skrattar.

Sedan någon månad är även den lilla hamburgerbaren intill också stängd. Men även här kommer det att öppna igen efter att allt renoverats.
– Vi kommer att driva detta också. Öppettiderna kommer att vara mycket generösa. Tanken är att man ska kunna köpa med sig en burgare hem efter att vi stängt Bulldogs. Noterbart här är att allt kommer att vara hemlagat, säger Bonny Riis.

Kompanjonerna som nu ska öppna Bulldogs Bar & Burgers har i sommar drivit Seglarpaviljongen och klart är att Landskronaborna har hittat tillbaka till restaurangen under vattentornet. Men då sommaren övergår i höst så kommer Seglarpaviljongen att reducera sina öppettider.
– De senaste åren har restaurangen var helt stängd hela vintern men så gör inte vi, säger Bonny Riis.
– Istället kommer vi från och med oktober att ha öppet fredagar, lördagar och söndagar. Och på söndagarna kommer vi att testa succén från vår krog Hyacint i Helsingör genom att ha smörrebrödsbuffé. Det är något som vi hoppas och tror ska locka Landskronaborna, avslutar krögaren.

Även fasaden till krogen och hamburgerbaren kommer att få ett rejält lyft.
Till arkivet