Annons

Roddframgångar i Budapest

En singelsculler glider fram över vattnet.

Under World Rowing Masters Regatta i Budapest 11-14 september tog Landskrona Roddklubbs Bengt Tilly två guld i singelsculler i olika åldersklasser. Tävlingarna hölls under fina förhållanden i Velence-sjön där cirka 4000 deltagare rodde i över 5000 olika lag och kombinationer under de fyra tävlingsdagarna. Från Sverige deltog 48 roddare.

Annons
 

Första tävlingsdagen roddes singel i över 60 årsklassen. Efter en slutspurt kom Bengt Tilly med 0,7 sekunders marginal in som segrare. Sista loppet för Bengt Tilly var singel i 65-årsklassen. Här blev marginalen till tvåan från Frankrike ännu mindre, 0,3 sekunder. 

Under dagarna mellan dessa lopp hann han även med att ro dubbelsculler tillsammans med Leif Browall från Ängelholm och Per Ekström från Malmö dessa lopp resulterade i en andra- respektive en sjätteplats. Sista dagen deltog Bengt Tilly också i ett lopp för åtta med styrman tillsammans med roddare från Jönköping och Malmö. Båten slutade på femte plats i 55-årsklassen.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser