Annons

Moralseger!

I och med segern mot Oddevold tar BoIS steget upp på en andraplats i tabellen, vilket innebär att man nu ligger på en kvalplats till Superettan med sju matcher kvar att spela.

När Landskrona BoIS tränare Billy Magnusson strax efter slutsignal skulle samla sina tankar och summera matchen mot Oddevold haglade superlativen.
– Spelarna gör en heroisk insats. Som gammal lärare kan jag bara dela ut MVG till allihop, sa han sedan hans manskap lyckats vinna med 1-0 trots en man mindre på plan, i stort sett hela matchen.

Annons
 

Lagkapten Viktor Wihlstrand sammanfattade i ett ord vad alla 1492 åskådare på Landskrona IP kände.
– Moralseger!

Landskrona BoIS började matchen i ett tempo som IK Oddevold inte hängde med i och gästerna hade knappt fått låna bollen Patrick Nwadike olyckligt rev ner Oddevolds anfallare Axel Pettersson. Matchuret stod då på 15 minuter och plötsligt hade BoIS en tung och lång uppförsbacke att ta sig igenom.
– Jag måste säga, utan att ha sett reprisbilder att jag är tveksam till domslutet. Han kunde ha blåst åt båda hållen där, ansåg Billy Magnusson.

Måns Ekvall fick ta steget ner från mittfältet till mittbacksplatsen och laget fortsatte med tre offensiva spelare.
– Vårt försvarsspel bygger mycket på vår förstapress. Jag vet att det finns synpunkter på att Robin Hofsö gjort för få mål men då ska man samtidigt ha klart för sig att vi bara släppt in 16 mål och utan Robins uppoffrande spel hade den siffran varit högre, poängterade Billy Magnusson och berömde sin anfallare som helt korrekt också korades till matchens lirare.

Trots att BoIS var en man mindre på plan så fortsatte man emellertid att dominera matchen. Lite märkligt kunde det tyckas så fortsatte Oddevold att följa sin matchplan genom att backa hem. Just Robin Hofsö var i högsta grad också involverad i BoIS mål.
– Det är ett klassmål, säger anfallaren som serverade sin kollega Linus Olsson på silverfat. Linus kunde ensam med målvakten förpassa bollen i mål.

1-0 stod sig sedan matchen ut och det var egentligen först under matchens skälvande slutminuter som rysaren blev påtaglig.
– Nu är det en fin känsla. Vi har allt i egna händer. Det är sju matcher kvar och vi tar en i sänder, sa en strålande glad Viktor Wihlstrand som dröjde sig kvar på innerplan och njöt av stunden.

På tur står nu Trollhättan borta söndagen den 22 september.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser