Mångmiljonorder till Walters Kaffe

Rene Krogh är styrelseordförande i Walters Kaffe och han jobbar hårt med att leverera kaffe till landskronaborna. - Vill du smaka på kaffet ska du ta dig till Gamla Kyrkogatan 21 på fredag klockan 16-22 eller på lördag klockan 12-16. Då hålls ett street art event på platsen plus att Galleri Direkt ställer ut. Och till dessa levererar vi kaffe, säger han.
Rene Krogh är styrelseordförande i Walters Kaffe och han jobbar hårt med att leverera kaffe till Landskronaborna, stora som små.
– Vill du smaka på kaffet ska du ta dig till Gamla Kyrkogatan 21 på fredag klockan 16-22 eller på lördag klockan 12-16. Då hålls ett street art event på platsen plus att Galleri Direkt ställer ut. Och till dessa levererar vi kaffe, säger han.

Landskronabaserade Walters Kaffe har tecknat ett långtidsavtal med DSV om leverans av maskiner och utrustning samt kaffe till sin anläggning i Landskrona med drygt 500 anställda. Dessutom har ett ramavtal tecknats med Landskrona stad.

Walters Kaffe har länge kämpat för att sprida sitt kaffe lokalt. Och nu har ett genombrott skett. Rene Krogh är styrelseordförande för företaget och han ser ljust på framtiden
– Walters Kaffe har under det senaste året genomfört en målmedveten satsning mot företag som erbjuder anställda och kunder ett gott kaffe. Vi märker nu en ökad efterfrågan på våra produkter, inte bara regionalt utan också på riksnivå, säger René Krogh.
– Efter en satsning på utökad marknadsbearbetning tillsammans med ett rikstäckande säljbolag och ett samarbete med Sveriges ledande grossistföretag erbjuds nu Walters Kaffe i hela landet.

Fler och fler i Landskrona dricker kaffet. Under sommaren har Walters Kaffe tecknat avtal med DSV och Landskrona Stad.
– Sedan 2015 har vi haft nöjet att erbjuda DSV kaffe och maskinservice. När nu DSV beslutat att byta ut sina maskiner har det tecknats avtal om installation och service av kaffe- och vattenmaskiner samt fortsatt kaffeleverans. Vi är glada och stolta över uppdraget att få erbjuda ett av stadens största företag våra tjänster, säger Walters Kaffes VD David Vrabl.

Hos den lokala kaffegrossisten är man också mycket glada att kunna servera kaffe till kommunanställda.
– Vi kommer att erbjuda Landskrona stad vår kaffesort Rättvisa, som ger en god samvetsgrann eftersmak. Staden är diplomerad Fairtrade City med uttalat önskemål om att det serveras ett ekologiskt- och fairtrademärkt kaffe på sina enheter. Genom att välja ett kravmärkt kaffe gör man en insats både för miljön och kaffebönderna och det gläder oss, avslutar Rene Krogh. 

FAKTA:
Walters Kaffe är ett Landskronabaserat företag med stor och lång erfarenhet av hantering och rostning av kaffe sedan 1958. Målet är allas rättighet till en god kopp kaffe med kärnvärden som kvalitet, kunskap och engagemang. Företaget riktar sig i huvudsak till caféer, hotell, restauranger, företag och offentlig verksamhet men också för hemmabruk. Förutom speciellt utvalt kaffesortiment erbjuds försäljning och service på kaffemaskiner och bryggare samt kvalificerad utbildning.

Affärsidé
Att erbjuda helhetslösningar av kaffe och tillhörande drycker samt erbjuda kringprodukter och service.

Vision
Att verksamhet och produkternas egenskaper särskiljer Walters kaffe från andra aktörer och att erbjuda entusiastkaffe till breda folklager. Detta ska i sin tur generera mervärde och tillväxt för kunder och partners inom segmenten hotell, restauranger, caféer, företag och offentlig verksamhet.

Mål
Att genom stabil organisk tillväxt bli en lojal och långsiktig partner till kunder och samarbetspartners samt skapa ett starkt varumärke kring Walters Kaffe.
Walters kaffe erbjuder en blandning av Sveriges bästa kaffearomer. De rostar, blandar och mal alla sina kaffesorter. Det ger en ovärderlig kontroll och jämnare kvalitet för kaffedrickaren. Genom provsmakning och kvalitetskontroll garanteras att de olika kaffesorterna alltid får sin specifika karaktär, smak och arom. Kort sagt att upplevelsen av ett kaffe ständigt smakar och upplevs precis densamma varje gång.

Till arkivet