Rockadens Barnloppis fyller 20 år

Leksaker finns det gott om på Rockadens Barnloppis.
Leksaker finns det gott om på Rockadens Barnloppis.

Ungefär samtidigt som nya biblioteket invigdes och Landskrona Direkt såg världens ljus bestämde sig ett antal föräldrar på Rockadens förskola att tänka på miljön och återbruk. Året var 1999 och Rockadens Barnloppis hölls för första gången. På lördag är det dags igen.

– På den tiden köpte och köpte och köpte man. Nytt, nytt och nytt och föräldrarna kunde där se en trend i att istället sälja det betagande begagnade billigt, säger Jenny Hansson  och berättar hur föräldragruppen skapade Rockadens Barnloppis som då huserade inne på förskolan.

Förskolan behövde sedermera lokalerna till nya avdelningar och samtidigt expanderade loppisen och det var bara att inse att loppisen behövde nya lokaler.
– Vi flyttade då till det intilliggande Folkets Hus på Västra Fäladen och har varit där sedan dess.

Att fynda på loppisar är i tiden vilket man kan se på de otaliga loppissidorna som finns på bland annat Facebook. Det har gjort marknaden så enkel och självklar för loppistänkandet.
– Idag är vi fem mammor som driver Rockadens Barnloppis. Vi var inte med från början men två av mammorna har varit med längre än de tre. Vi kommer att hålla på så länge vi tycker att det är kul, säger Jenny Hansson

– Fynden tenderar att bli färre med tiden, vilket gör att jag inte bara engagerar mig för egen vinning skull. Det är för helhetstänket vilket är gynnsamt för oss alla, avslutar Jenny Hansson och hälsar alla spekulanter välkomna på lördag 14/9 klockan 9-14 på  Västra Fäladens Folkets hus.

Mängder av barnkläder är till salu.
Till arkivet