Annons

Teaterhösten i startgroparna

Jill Ung har bland annat medverkat i filmen ”Fucking Åmål” och tv-serierna ”Vår tid är nu” och ”Saltön” samt Ola Hedén som vi känner igen från filmen ”En man som heter Ove” ses i pjäsen  ”Allan 2: i nöd om du har lust” som kommer till Landskrona i slutet av månaden. Foto:Pressbild.

Efter en lyckad kickoff den ligger teaterföreningen i Landskrona nu i startgroparna. Höstsäsongen bjuder på ett rikt utbud och första etappen inleds med ett boksamtal på biblioteket tisdagen den 24 september kl. 18 om Karin Boyes debutroman Astarte.
– Det finns fortfarande några ex av boken att låna på biblioteket. Alla som vill “mjuka upp” inför föreställningen på Landskrona Teatern den 15 oktober är välkomna att delta, hälsar Cecilia Kraitiss, ordförande i Landskrona Musik & Teater.
Teaterföreställningen som hon syftar på heter “Nakna som foster och gudar” och handlar om Karin Boye och hennes livspartner Margot Hanel.

Annons
 

Men redan fredagen den 27 september är det dags för en härlig feelgood-föreställning på Landskrona teater.  Då presenteras den hopplösa Allan för Landskronaborna i “Allan 2: i nöd om du har lust”.

Efter publiksuccén ”Alla heter Allan” kommer nu den fristående fortsättningen ”Allan 2: i nöd om du har lust”. Pjäsen handlar om Allan, en misslyckad kåkfarare vars enda bedrift är att misslyckas. Nu vill hans fru Tessan – den rekorderliga – lämna honom, trots att han gjort allt han förmått. Vilket enligt Tessan inte är särskilt mycket. Det ser mörkt ut. Mycket mörkt. Men hjälpen kommer från oväntat håll…

”Allan 2: i nöd om du har lust” beskrivs som en varm relationskomedi med klang av allvar och stråk av magi.

Teaterföreställningen “Nakna som foster och gudar” har fått sin titel efter en av Karin Boyes dikter och handlar om poetens och hennes livspartner Margot Hanel. Foto: Jonatan Fernström

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser