Annons

BoIS starkast i derbyt

BoIS lagkapten Philip Andersson trivdes på Klostergården. Arkivfoto : Nisse Nilsson.

I solskenet på Klostergårdens IP bjöds det under lördagseftermiddagen på ett underhållande Skånederby. Gästande Landskrona BoIS skulle visa sig vara numret för s

Annons
 

tora för ett välspelande Lunds BK. De 883 åskådarna, merparten med ett leende på läpparna,fick se slutresultatet skrivas till 0-2 (0-2).

Det var två lag med självförtroende och spikraka formkurvor som ställdes mot varandra på Klostergårdens IP. Hemmalaget kom till spel med fem raka segrar i bagage medan BoIS vunnit sina tre senaste matcher.

Matchen var bara någon minut gammal när Linus Olsson fick på en praktträff i ribban. Tio minuter senare spräcker BoIS nollan. Filip Olsson assisterar Jonathan Asp som snyggt på volley tar emot passningen och trycker in bollen i nätet. Klass.

Landskrona BoIS bärs fram av bortapubliken och fortsätter att dominera. Det dröjer till den 37:e matchminuten innan det åter är dags för Krubbans målvakt att få sparka ut bollen ur det egna nätet. Klapp-klapp-spel. Granit Stagova slår en öppnande crossboll till en framstormande Dennis Olofsson som snett inåt-bakåt friställer Kevin Jensen som gör vad han ska. 2-0 till BoIS!

I andra halvlek tillåts Lunds BK ha mer boll men detta hade BoIS styr på och tar därmed fjärde raka segern. Hösten har börjat riktigt trevligt. I och med segern klättrar BoIS upp på en tredjeplats, tre poäng bakom tvåan Skövde och två poäng före fjärdeplacerade Utsikten. Dock har BoIS en match mer spelad än sina närmaste kombattanter.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser