Annons

Ovanliga tavlor på auktion

Joakim Karlsson framför ett av Ulf Greders två verk som kommer att auktioneras ut på tisdag.

Ulf Greder är konstnären som är mer känd utomlands än i sitt hemland Sverige. I exempelvis Frankrike och England betalas det höga summor för hans konst. På tisdag klubbas två av hans speciella verk på Skånes Auktionsverk.

Annons
 

– Det är två akrylmålningar på siluettutskuren pannå av Ulf Greder som ropas ut och dessa är populära utomlands. Verken är Inköpta av inlämnaren på Francis Kyle Gallery i London 2003. Det ena verket kostade då 8 500 pund, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk. (2003 motsvarade 8 500 kronor cirka 110 000 svenska kronor enligt Pundtillkronor.se vilka hämtar valutakursen från Europeiska Centralbanken.)

Andra svenskar eller som verkat i Sverige och som har låtit talas om sig är Estrid Ericson som grundade Svensk Tenn 1924 och arkitekten och formgivaren Josef Frank som även han var på Svensk Tenn.
– De är nästan ikoniska och objekt med deras signum är och förblir heta, säger Joakim Karlsson.
– Och detsamma gäller Carl Malmsten och Bertil Vallien. Och vi har objekt av samtliga fyra som ropas ut.

Som vanligt så finns det hur mycket som helst att buda på. Skånes Auktionsverk hälsar alla intresserade till visning på måndag mellan klockan 13 och 19. Onlineauktionen äger rum på tisdag med start klockan 18.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser