Annons

BoIS klättrar efter rättvis seger

Uppdaterad 19.35

BoIS tog ett kliv upp i söderettans tabell då de, inför 1 644 åskådare, besegrade Åtvidaberg med 1-0 på hemmaplan på söndagen. Därmed ligger BoIS fyra i tabellen. Segern var rättvis. Hade det inte varit för att Emir Plakalo gjorde en kanonmatch mellan stolparna i ÅFF-målet så kunde siffrorna varit mycket högre.

Annons
 

Även om Åtvidabergs tränare Tor-Arne Fredheim tyckte att hans mannar stod upp bra och gjorde en bra match så var det ingen tvekan om vem som styrde och ställde på Landskrona Idrottsplats på söndagen. BoIS radade upp målchanser och hade målen varit ett par centimeter bredare och högre och om inte Emir Plakalo gjort en fantastisk match så hade siffrorna varit helt andra. Å andra sidan så fanns det minst en tveksam straffsituation som kunde inneburit en kvittering.

Men nu blev det inte så. Istället var det BoIS för hela slanten och den som såg till att det blev 1-0 var Kevin Jensen som helt ren placerade in bollen i mål efter en drömpassning från mycket duktige Patrick Nwadike. Målet kom i minut 13.
Därefter gjorde BoIS lite som de ville. Det var tydligt att de ville spela i djupled och flera gånger var de mycket nära utöka sin ledning.

BoIS tryck fortsatte i andra halvlek och närmast att göra 2-0 var Kevin Jensen då han prickade stolpens insida efter en målvaktsretur i samband med en hörna i minut 56 och cirka 20 minuter senare var det Filip Olssons tur att ramma ribbkrysset.

Sista chansen hade inbytte Jacob Ondrejka men även här var ÅFF-keepern på tårna.

Direkt efter slutsignalen blev det lite palaver nere vid sidlinjen då Åtvidabergs tränare rusade fram till linjedomaren och började skälla.
– Vi blev snuvade på tre straffar. Vi har kollat på video, sade tränaren som annars var nöjd med sina spelare, sade Tor-Arne Fredheim efter matchen.
– Men så är det ofta, att topplagen får fler fördelar ån bottenlagen.

Även Billy Magnusson var nöjd med sina spelare.
– Vi vinner rättvist och tar därmed ytterligare tre viktiga poäng, sade han efter matchen.
– Det blev dock lite nervöst de sista fem minuterna. Då började vi spela mer i sidled istället för i korridorerna. Det ska vi se över till nästa match.

Än en gång blev Patrick Nwadike, med all rätta, utsedd till BoIS bästa spelare.
– Både jag och Max (Möller) visste att han hade kapacitet när han kom hit men vi trodde kanske inte att han skulle bli såhär bra så fort, säger Billy Magnusson och skrattar.
– Det som är så speciellt med Patrick är att han är fantastisk både i defensiven och i offensiven. Lägg därtill att han fyllde 21 år så sent som i fredags.

Och med tanke på hans ringa ålder tillsammans med en handfull andra mycket unga men framträdande spelare, exempelvis Kevin Jensen och Jacob Ondrejka, så ser framtiden ljus ut.
– Deras ungdomliga entusiasm tillsammans med ett flertal rutinerade spelares erfarenheter så ser det bra ut på planen inför framtiden, säger Billy Magnusson och hoppas på stort stöd nästa vecka.
– Då möter vi Lunds BK på bortaplan. Det hade varit underbart att se och höra våra supportrar där. Deras stöd betyder oerhört mycket.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser