Krogar bjuder på musik i baktakt

Seglarpaviljongen är en av tre krogar som bjuder på reggae imorgon, lördag. De övriga två är Speakers Corner och Don Pedro. Kvällen avslutas med hippiemaskerad på TNK.

Augusti månad avslutas i baktakt på några av stadens krogar. Det är på Speakers Corner, Seglarpaviljongen och Don Pedro som det på kvällen mellan klockan 17 och 21 kommer att spelas reggae. Allt avslutas på TNK där det hålls hippiemaskerad till reggaemusik till sena natten.

Idén kommer från engelsmannen Daley Weresch som flyttade till Landskrona för 13 år sedan.
– Han kände att han vill ge tillbaka all kärlek till Landskrona, som han fått igenom åren, säger Emma Schiöll som hjälper till med arrangemanget.
– Att det blev just reggae är för att det är skön musik, bra gung och sprider glädje, och så har Daley erfarenhet av musiken sedan han bodde i England och vill dela med sig av det till Landskronaborna.

Annika Glynos är krögare på Speakers Corner och hon ser fram emot det lite annorlunda evenemanget.
– Krogarna kommer att ha vars en dj-anläggning på plats och sedan kommer tre dj:s att cykla mellan krogarna och lira musik, säger hon till Landskrona Direkt.

Det kommer dock inte att bli fullt tryck.
– Nej, vi har gjort klart att vi har ätande gäster som vill sitta och snacka och så ska de kunna göra. Men såklart ska det finnas musik i bakgrunden och varför inte då reggae, säger Annika Glynos.

Tanja Meigård på Seglarpaviljongen är av samma åsikt.
– Det ska bli mysigt, säger hon.

Det kommer inte att kosta något att lyssna till reggaen på krogarna men till festen på TNK, det vill säga före detta Tages, måste man ha biljett.
– Biljetterna säljs på krogarna och de kostar 200 kronor. Men för de som klätt ut sig till hippiemaskeraden så kostar det bara 150 kronor, informerar Tanja Meigård.

Tanken är att konceptet ska bli återkommande. Men det är inte säkert att det alltid kommer att vara reggae som är temat.
– Slår det väl ut så kan vi mycket väl tänka oss en fortsättning. Men då kanske det bli annan musik. Rock, hiphop eller varför inte funk eller soul? Den diskussionen får vi ta senare, avslutar Emma Schiöll.

Till arkivet