Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Blev förälskad i Landskrona – öppnar affär

På Gamla Kyrkogatan 14 öppnar Mona Kull upp butiken Old Charm på lördag.

Mona Kull är från Linköping och flyttade via Kalmar till Landskrona ifjol. Något som hon inte ångrar. Så förälskad i staden blev hon att hon beslutade sig för att öppna en butik och börja sälja antikviteter. På lördagen slår hon upp portarna till Old Charm.

Annons
 

När Landskrona Direkt tittar förbi håller Mona Kull som bäst på att ställa i ordning inför öppningen på lördagen.
– Ska du fotografera nu? Här är ju fullt kaos, säger hon och skrattar hjärtligt.

Hon har länge vurmat för antikviteter men aldrig haft någon affär förut, inte förrän nu.
– Jag är beroende av att gå på auktioner. Jag måste ha auktionsfria perioder, säger hon men det leende.
– Därför har jag nu beslutat mig för att själv sälja. Det ska bli jättekul.

Att det blev just i Landskrona som Mona Kull slog sig ner i beror på att hon blev förälskad i staden vid första besöket.
– Jag bodde i Kalmar och jag trivdes inte riktigt. Det var förra hösten. Jag körde då runt lite på Österlen och kollade. Men då tänkte jag att sitta på Österlen på vintern och vara singel inte skulle vara någon höjdare, säger hon och skrattar igen.
– Jag körde då över hit och när jag gästade Landskrona så klickade det direkt. När jag sedan fick syn på lokalen på Gamla Kyrkogatan så föddes iden om en antikaffär. Jag kontaktade husägaren och sedan föll allt på plats.

Mona Kull är noga med att poängtera att det inte rör sig om någon affär med exklusiva dyrgripar.
– Nej, men det är inte heller någon loppis. Jag vill ha bra kvalitet, säger hon och hälsar alla välkomna på lördagen.
– Jag börjar med att ha öppet på lördagar och onsdagar. Sedan får vi se hur det blir i framtiden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser