100 fat Venwhisky till försäljning

På lagerhyllorna ligger kommande års whisky på tillväxt. Snart får faten sällskap av privatägda fat vilka kommer att märkas med en bild och namn av köparen.
På lagerhyllorna på  Spirit of Hven ligger kommande års whisky på tillväxt. Snart får faten sällskap av privatägda fat vilka kommer att märkas med en bild och namn på köparen.

Sedan det första ekfatet fylldes med destillerad sprit från kopparpannorna på Spirit of Hven distillery har förfrågningar kommit från whiskyentusiaster om att få investera i ett helt fat. Nu är det möjligt.

– Vi har många gånger sedan 2008 ställts inför frågan varför vi inte säljer fat. Inte sällan har vi svarat att vi först vill visa vad vi har att erbjuda våra kunder innan vi säljer hela fat och att möjlighet kanske kommer kunna ges i framtiden, säger Camilla Ericsson på Spirit of Hven.

– Nu har vi beslutat att det dags att ge 100 personer den unika möjligheten att äga sitt eget fat hos Spirit of Hven. Vi anser oss ha bevisat att vi håller hög kvalitet genom hela vårt sortiment och våra blivande kunder har fått en stor portion smakprov på vad vi producerar på Ven.

Fatet lagras på Ven under minst 3 år men dock inte längre än fem år innan kunden sedan får vara med och buteljera sina 48 halvlitersflaskor. Faten som råspriten kommer lagras på är ny lufttorkad Quercus Muehlenbergii ek, hårt rostad, hårt kolat, slipade fat med galvaniserade ringar. Fatet ger råspriten en söt pepprig smak med inslag av choklad, toffee och vanilj, enligt prospektet från destilleriet. Smakar det så kostar det.  32 250 kronor får man betala för kalaset men då ingår dessutom ytterligare två flaskor vid provsmakningstillfällena.

 

 

Till arkivet