Taekwondosäsongen började bra för LTA

Noomi Berg går i pappa Johans fotspår och vann i helgen en tävling i Köpenhamn.
Noomi Berg går i pappa Johans fotspår och vann i helgen en tävling i Köpenhamn.

Vi noterar att Landskrona Taekwondo Akademi hade tre startande på årets upplaga av Wonderful Copenhagen Cup. Resultat skrevs till ett guld- och en bronsmedalj.

Noomi Berg, dotter till klubbens sportchef tillika sportchefen i Svenska Taekwondounionen Johan Berg, debuterade i den avancerade klassen.
– Hon började med att skicka hem en norska, efter att ha vunnit med segersiffrorna 12-2. I finalen väntade sen en danska och där slutade matchen 12-0 i Noomis fördel, berättar en stolt pappa.

Petronella Johnsson gick även hon två matcher.
– Nellan gör avancerad debut även hon och pointgapar och vinner första matchen mot en norska. I den andra matchen räcker inte orken till och det slutar med en bronspeng för henne.

Avslutningsvis gjorde Noel Berg en tight och jämn match mot en rutinerad norrman. Dessvärre slutade det med förlust för Landskronakillen på varningar. Detta sedan Noel Berg dragit på sig fyra varningar och förlorat i slutsekunderna.

– Sammanfattningsvis ett helt okej resultat och en bra start på säsongen, summerar Johan Berg som i höst har att se fram emot tävlingar i såväl Helsingborg som i Spanien, Italien och på Irland.

 

Till arkivet