Solskensfotboll av BoIS

Patrick Nwadike har gjort debut i allsvenskan.
Patrick Nwadike, höll praktiskt taget allsvensk klass och fick välförtjänt ta emot priset som matchens lirare.

Landskrona BoIS kunde inför knappt 1500 åskådare på hemmaplan enkelt besegra IFK Värnamo med 4-0. BoIS mål gjordes i tur och ordning av Linus Olsson, Robin Hofsö, Linus Olsson igen och avslutningsvis Filip Olsson.

Det bjöds på högsommarvärme och fin fotboll på Landskrona IP på söndagseftermiddagen. De 1486 som valde fotboll före stranden fick se BoIS göra sin hittills bästa match för säsongen.
– Det såg enkelt ut men då ska vi veta att Värnamo är ett bra lag, summerade BoIS tränare Billy Magnusson strax efter slutsignal. Dessförinnan hade landslagslegendaren Jonas Thern, numera tränare i Värnamo, hyllat BoIS som ”ett av seriens absolut bästa lag”.
– BoIS är betydligt bättre än oss idag. Det är bara att lyfta på hatten och erkänna att de var ett nummer för stora för oss, sa Jonas Thern och medgav att han har ett gott öga till Landskrona.
– BoIS kommer att vinna många matcher i höst, förutspådde han.

BoIS samtliga mål var spelmål och riktigt snygga dessutom även om om hemmatränaren beskrev de som ”enkla”.

Trots värmen höll matchen inledningsvis ett högt och bra tempo. BoIS kunde redan efter en kvart göra 1-0 genom Linus Olsson.
– Det är Robin (Hofsö) som tar sig loss och serverar mig bollen. Det vara bara att slå in den, säger målskytten.
-2-0 målet är snarlikt. Då är det jag som spelar fram honom.

3-0 kommer med fem minuter kvar att spela av första halvlek. BoIS rullade upp Värnamo riktigt ordentligt och det var fotbollsgodis när Linus Olsson gjorde sitt andra mål för dagen.
– Det är små marginaler. Men idag satt dom, sa Linus Olsson med ett brett leende och var av förklarliga skäl nöjd med starten på höstsäsongen.
– Fortsätter vi att vinna tar vi steget upp men det är fortsatt en match i taget som gäller för oss.

Ödmjuk var mittbacken Patrick Nwadike som stundtals briljerade mitt i sitt enkla spel.
– Vi gör en bra prestation idag, ansåg han som gärna fortsätter spela mittback.
– Det är den position jag trivs bäst på. Men jag spelar där tränaren sätter mig och gör det bästa av det, sa Patrick Nwadike, strax efter att han fått motta priset som matchens lirare.

4-0 kom direkt i inledningen på andra halvlek.  Jonathan Asp slår ett inlägg som boxas bort av Värnamos målvakt. Dock inte bättre än att den landar på fötterna på Filip Olsson som enkelt förpassar bollen i nät.
Direkt efter målet får en IFK:are syna det röda kortet.
– Och ungefär där tar matchen slut, menade Jonas Thern och även om BoIS rev ner applåder och fortsatte ta avslut så blev det inte fler mål.
– Jag är jättenöjd med killarna. Det var en skön seger, avslutade Billy Magnusson innan han skyndade in till segersången i omklädningsrummet.

 

 

 

Mer information och kommentarer kommer senare.

Till arkivet