Annons

En inre solstråle skapar skön musik

ME är hennes initialer, så därav hennes artistnamn, och det är ju musiken som är det viktiga, säger hon…

För en vecka sedan släppte artisten och låtskrivaren ME från Landskrona sin debutsingel, internal sunshine (?), en modern, soft, popsoul-låt med stor hit-potential. Redan har låten snurrat riktigt bra på Spotify.

Annons
 

Jag är en artonårig tjej som bott i Landskrona hela mitt liv. I somras tog jag studenten från samhällsprogrammet på Spyken i Lund, berättar hon som nu vill ge musiken en chans.
– Förra fredagen släppte jag min första singel, vilket är så himla roligt, säger ME som länge velat dela sin musik med världen.
– Jag har sysslat med musik på allvar sedan jag var tolv. Redan som femåring var artisteri något jag drömde om.

Låten internal sunshine (?), har redan fått bra respons.
– Den har inspirerats av relationer som med tiden blivit ensidiga, säger hon.
– Det finns stunder då jag insett att jag inte längre var älskad av dem jag älskade. Därmed referensen “West side” och “East side”, som ska symbolisera att den andra lämnade platsen vi en gång delade tillsammans.  Trots detta har jag kvar mitt inre solsken. Eller har jag, det är väl det som frågetecknet står för, förklarar hon.

Låten är skriven, producerad och framförd av ME, och co-producerad och mixad av den tidigare glumslövsbon Michael Ehrnsten.
– Han bor numera i Stockholm men det innebär inga problem då vi skickar filerna mellan oss. Jag har mer musik på gång.

Nu har artisten och låtskrivaren valt att ta ett halvår studieuppehåll och tänker satsa mycket tid på att skriva och spela in musik.
– Jag har kontakt med lite olika producenter och fler låtar är snart redo att släppas. Att kunna jobba som låtskrivare är min högsta dröm.

ME är uppväxt i Landskrona och heter egentligen Mathilda

Lyssna och njut av internal sunshine (?) här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser