Nallar som får barn att le

Anita Leijonbergs supersöta handgjorda (virkade) nallar till förmån för Operation Smiles fantastiska arbete med att hjälpa barn som fötts med gomspalt.
Anita Leijonbergs supersöta handgjorda (virkade) nallar säljs till förmån för Operation Smiles arbete med att hjälpa barn som fötts med gomspalt.

Hittills har hon samlat in drygt 21 000 kronor till förmån för Operation Smile. Anita Leijonberg hade just avslutat ett årslångt virkprojekt när hon bokstavligen kände att hon behövde sätta ett nytt handarbete i sina händer.

– Jag har sålt ett 60-tal nallar, säger hon som skänker allt överskott till Operation Smile, vars hjälp i sin tur förändrar livet för barn med läpp- käk- och gomspalt.

– Det är kul att virka nallar och lika roligt är det att inkomsterna går till operationer för ett värdigt liv hos de utsatta barnen. Nallarna blir supersöta och unika i sina olika färgställningar, säger hon som tar 400 kronor för sina handgjorda nallar, vilka tar en dag i genomsnitt att tillverka. Samtliga pengar går oavkortat till Operation Smile.

– Det är en härlig tanke att intäkterna från sex nallar räcker till en operation, säger Anita Leijonberg och redogör för att man kan följa hennes insamling via Operations Smiles aktiva insamlingar på deras hemsida.

Idén att virka nallar i rent välgörenhetssyfte fick hon i ifjol höstas.
– Jag hade helt enkelt tråkigt och jag är en virktokig dam. Nu har jag virkat klart nära nog 150 nallar. Så då är det bra att synas i så många sammanhang som möjligt så att folk kan hitta mig, säger hon som på söndag kommer att medverka under Asmundtorpsdagen
– Jag kommer att finnas på plats med mina nallar på Asmundtorps församlingshem klockan 10-17.

Är man intresserad av en nalle men inte har möjlighet att ta sig till Asmundtorp på söndag, så kan man nå Anita Leijonberg via Facebook alternativt lägga ett mejl till anita_leijonberg@hotmail.com.

Fakta om Operation Smile
Varje år föds 200 000 barn i världen med läpp-, käk- eller gomspalt. Ibland är ansiktsmissbildningarna direkt livshotande och i de flesta fall innebär det ett liv i utanförskap. Operation Smiles uppdrag är att med volontära sjukvårdsinsatser utföra operationer som ger barn och vuxna möjlighet att leva ett värdigt liv.

Titta på Anita Leijonbergs insamlingssida och kanske rent av ge en gåva direkt.

Anita Leijonberg tittade tillsammans med sina nallar in på redaktionen.

 

Till arkivet