Kick-off för teaterhösten

Patrick Ölander Ohlson, kapellmästare och gitarr, Anna Persson, sång och keyboard, Maciej Szymczynski, bas, Zoltan Csörsz, trummor, Kalle Norrestam, orgel och sång. Gästartister: Lars ”Lunkan” Lundgren och kvällens rookies Madeleine Darwiche och Rebecca Björklund.
Jazzcafé och SoulTime återkommer i Teaterrestaurangen under hösten och inne i salongen vankas det teater,opera, dans och humor. bland mycket annat.

Höstens program på Landskrona teater är likt tidigare säsonger fyllt till bredden av olika kulturformer – för såväl stora som små. Oavsett om du dras till humor, argentinsk tango, soul, jazz,  opera eller Svante Thuressons berättelse om Beppe Wolgers finns det något att mysa kring i teaterbyggnadens nypolerade takkrona när hösten viner runt knuten.

Först ut på scen är Malmö Operas välbekanta solister Emma Lyrén och Conny Thimander som den 31 augusti bjuder in till en kickoff där man tar med publiken på en teatralisk, musikalisk och magisk resa genom de olika uppsättningar som Malmö Opera sätter upp jubileumssäsongen 2019/20.

Höstens första jazzcafé är den 4 september då John Venkiahs trio gästar. Nordisk melankoli och lekfullhet utlovas när John Venkiahs fingrar trakterar pianot.

Biblioteket gör ett gästspel på teatern när den världsberömde författaren till The Handmaid’s Tale – Tjänarinnans berättelse, Margaret Atwood, intar filmduken på teatern i ett livesänt samtal från National Theatre i London. Detta sker den 10 september.

Även SoulTime återkommer på teaterrestaurangen i höst. Landskronasonen Marcus Heier bryter sitt hektiska musikliv i London för att komma hem och spela på teatern. Med sig tar han Phoebe Katis, engelsk sångerska, låtskrivare och musiker. Tillsammans med SoulTime-musikerna kommer de att leverera sina Beyoncé-favoriter plus lite av Phoebes egna låtar.

Detta och mycket annat, blanda annat Beppes Wolgers uppväxt, tankar och liv berättat av ingen mindre än Svante Thuresson kan du läsa om här.

Till arkivet