Annons

Hörnmål fällde avgörande

I den 40:e matchminuten gav Linus Olsson BoIS ledningen. Foto: Nisse Nilsson – www.nissenilsson.com.

Landskrona BoIS spelade oavgjort, 1-1 (1-0), mot serieledande Ljungskile på söndagseftermiddagen. De båda målen följde på hörnor. Ett i vardera halvlek.

Annons
 

De 1456 som denna soliga söndag tagit sig ut till Landskrona IP fick se vad Jörgen Wålemark, tränare i Ljungskile SK beskrev som en ”toppmatch i division 1 i högt tempo”, där gästerna var ”väldigt starka de sista 15-20 minuterna.”

En beskrivning som BoIS tränare Billy Magnusson ansåg vara en bra sammanfattning.
– Det var två lag med tydliga spelidéer som lite tar ut varandra. Ljungskile kommer till Landskrona med nio segrar på de tio senaste matcherna, sa Billy Magnusson och ansåg det vare sig var ologiskt eller orättvist när kvitteringen föll i den 83:e matchminuten.
– Sån är fotbollen, konstaterade han istället.

Båda tränarna hade dessförinnan noterat matchens fotbollsgodis. Granit Stagovas volleyskott, efter en hörna från höger, hade om den gått in i krysset, och inte i stolpen som nu skedde, blivit årets mål.

BoIS ledningsmål skulle hursomhelst komma efter en ny högerhörna. Linus Olsson svarade för bedriften.

Gästernas båda anfallare Jesper Jonasson Westermark och Aniekpeno Christopher Udo hade fram till dagens match svarat för sammanlagt 23 mål det vill säga en handfull mer än vad BoIS alla spelare klarat under säsongen och kanske också förklaringen till de båda lagens tabellplaceringar.
Nu skulle den målglada forwardsduon gå mållösa från matchen denna gången och istället var det gästernas Linus Dahl som nickade in en hörna, sju minuter från full tid.

På tilläggstid fick Viktor Wihlstrand i BoIS sitt andra gula kort i matchen. På frisparken som följde sträckte Amr Kaddoura ut sig och svarade för matchens svettigaste räddning innan domare Antii Kanarvera blåste av för full tid.

I och med det oavgjorda resultatet tar BoIS ett par kliv upp i tabellen, där man nu ligger på en femteplats, elva poäng bakom serieledande Ljungskile.

Innan matchen uppvaktades BoIS lagkapten Philip Andersson med en tröja där det på ryggen stod 300. Vilket är antalet matcher han gjort i BoIS-tröjan fram till dagens match. Mer BoIS-statistik hittar du på boishistoria.se! Foto: Nisse Nilsson- www.nissenilsson.com.

På tilläggstid drog Viktor Wihlstrand på sig dagens andra varning och blev därmed utvisad och missar nästa match. Foto: Nisse Nilsson – www.nissenilsson.com.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser