Annons

Falcons siktar mot kval till Allsvenskan

Patric Johansson tränar Falcons A-lag och han har stora förhoppningar om avancemang. I alla fall på längre sikt.

Innebandyklubben Falcons a.-lag genomförde säsongens första träningspass på tisdagen. Uppladdningen inför säsongsstarten den sista helgen i september har börjat. Målet är att kriga i toppen av division två och på lång sikt är det en kvalplats till Allsvenskan som gäller. Landskrona Direkt har träffat nygamle tränaren Patric Johansson.

Annons
 

– Vi har ett par riktigt rutinerade spelare men grunden i laget kommer att bestå av ett gäng killar födda år 2000, säger tränaren.
– Det syntes tydligt i en träningsmatch mot division 1-laget Lund innan vi gick på sommarledighet. De rutinerade killarna lämnade stort utrymme till de yngre spelarna. Och just detta fenomen är något som är speciellt för just Falcons. Den andan finns inte i exempelvis Helsingborg eller Malmö.

Patric Johansson vet vad han talar om. Efter hans förra sejour i Falcons så har han tränat lag i alla högre divisioner och även haft landslagsuppdrag. Nu hoppas han alltså att laget börjar klättra och detta med hjälp av publiken.
– Att det kommer 70 åskådare är inte ok. Jag vill se 200-300 på läktaren, säger Patric Johansson och minns stormatcherna mot bland annat FC Helsingborg för några år sedan.
– Då var det fullt tryck i Idrottshallen. Det hade varit fantastiskt att få uppleva något liknande igen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser