Annons

Skromberga Blåsorkester ger konsert tillsammans med Carolina Tholander

Skromberga Blåsorkester kommer till Landskrona Teater i höst.

Den 6 oktober kommer Skromberga Blåsorkester till Landskrona Teater för att spela bland annan operettmusik.

Annons
 

Skromberga Blåsorkester (SBO) har tidigare gjort två konserter på teatern i Landskrona. Första året var det musik med betoning på jul och jazz tillsammans med jazzsångerskan Anna
Pauline. Förra året handlade det om filmmusik och hårdrock tillsammans med gitarristen Christofer Malmström från bandet Darkane.

Den 6 oktober intar orkestern åter teatern. Detta året tillsammans med operasångerskan Carolina Tholander och en special guest i form av sångerskan Malin Gustafsson.

Carolina Tholander är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och har fler gånger deltagit i uppsättningar på Malmö Opera. Hon turnerar flitigt i Norra Europa. 
– Vi är glada att hon vill komma till oss och sjunga med orkestern, säger Tomas Nordström, musikalisk ledare för orkestern.

– Malin Gustafsson är en lovande ung tjej som tidigare sjungit sig till stående ovationer tillsammans med SBO. Det är kul att kunna ha henne med igen.

Det blir musik ur bland annat operan Turandot, komedin Giuditta, samt en och annan musikalklassiker. Men man kan aldrig vara för säker. SBO brukar alltid ha en musikalisk överraskning på konserterna och det ryktas om musik som aldrig tidigare spelats av SBO.

SBO grundades 1878 i Ekeby och leds sedan 2016 av dirigent Tomas Nordström. Orkestern, som har närmare 30 aktiva musikanter, spelar varje år flera spelningar både i och utanför Ekeby. Många är traditioner sedan långt tillbaka. Andra är nyare.
– Att spela på Landskrona Teater är början på en tradition och ett försök att nå lite ny publik och spela lite annorlunda musik än den som kanske förväntas av en traditionell blåsorkester i Sverige.

Konserten på Landskrona Teater börjar den 6 oktober kl 1600. Biljetter finns att köpa på www.tickster.com.

Carolina Tholander är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och har fler gånger deltagit i uppsättningar på Malmö Opera. Nu ställer hon sig på teaterns scen i Landskrona tillsammans med Skromberga Blåsorkester.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser