Osbykonstnärer ställer ut i Landskrona

Gunilla Andersson och Sven-Ingvar Johansson bor båda i Osby. Till helgen är dom på plats på ArtGallery PeterPlato då det är dags för vernissage.
Gunilla Andersson och Sven-Ingvar Johansson bor båda i Osby. Till helgen är dom på plats på ArtGallery PeterPlato då det är dags för vernissage.

På lördag är det dags för en ny vernissage på ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan 22 i Landskrona. Det är Gunilla Andersson och Sven-Ingvar Johansson, båda från Osby som fyller lokalerna i det lilla galleriet.

Sven-Ingvar Johansson ställer ut grafik, måleri och skulptur under samlingsnamnet Birds.
– Jag jobbar i växelbruk där uttrycket är det viktigaste och tekniken ett redskap. Så när grafikens tålamodskrävande arbete känns för påträngande, byter jag torrnålen mot motorsågen, säger konstnären.

Gunilla Andersson, som bor i Osby men som är född och uppvuxen på Gotland, ägnar all sin tillgängliga tid åt måleri och det är mycket natur som skildras.
– Min pensel söker i minnet gärna upp det gotländska landskapet men lika gärna återfinns Blekinges skärgård eller Skånes slätter, säger hon.
– Här ställer jag ut 26 nya tavlor. Jag har döpt serien till ”Life, a mystery box”. De är målade från 2017 och fram till nu. De är faktiskt målade just för denna utställningen, säger Gunilla Andersson och förklarar.
– Jag träffade Peter Plato i samband med en annan utställning och då berättade han om sitt galleri. Och på den vägen är det.

Gunilla Andersson har aldrig ställt ut i Landskrona tidigare. Det har dock Sven-Ingvar Johansson.
– Jag har deltagit i teckningstriennalen i Landskrona Konsthall tidigare, säger han.
– Då var det dock bara svart och vitt men så blir det inte nu.

Vernissagen äger rum på lördag mellan klockan 11 och 16 och då finns båda konstnärerna på plats. Övriga öppettider finns på galleriets hemsida.

Sven-Ingvar Johansson visar upp såväl skulpturer som målningar på ArtGallery PeterPlato.
Gunilla Andersson med tavlan som gett upphov till ”Life, a mystery box”.

Till arkivet