BoIS i akut pengajakt

Alexander Tkacz är en av BoIS spelare som kan bli en ekonomisk räddning i ett investeringskoncept som klubben nu ger sig in i. Foto: Nisse Nilsson.
Alexander Tkacz är en av BoIS spelare som kan bli en ekonomisk räddning i ett investeringskoncept som klubben nu ger sig in i.
Foto: Nisse Nilsson.

Landskrona BoIS tuffaste match sker inte på fotbollsplanen. Det är kampen mot en usel ekonomi som är den hårdaste. Det är något som den nya styrelsen som tog vid på vårkanten 2018 med all tydlighet fått klart för sig. I ett som kan tyckas desperat försök att få till ett kapitaltillskott släpper man nu 200 andelar i ett nystartat bolag – Randig Framtid AB.

– Detta är ett sätt som HIF, Sirius och Halmstad gjort tidigare, bland annat baserat på en modell som Svenska Fotbollförbundet tagit fram, säger Torgny Andersen, styrelseledamot i Landskrona BoIS som naturligtvis gärna fått in pengarna på annat sätt.
– Vårt mål är att nu få rensa upp i ekonomin helt, säger han.

Det första året innebar ett stenhårt arbete för den nya styrelsen som fick lägga fokus på klubbens överlevnad.  Vid årets början var trots detta, det ingående egna kapitalet minus 2,3 miljoner kronor.
– Den ryggsäcken gör att föreningen ständigt arbetar i motvind och den likvida situationen sommaren 2019 är därför akut, skriver klubben i ett pressmeddelande
på torsdagsförmiddagen och presenterar investeringskonceptet “Randig Framtid”, där spelare åter får agera investeringsobjekt.

Frågan är hur akut situationen är. Torgny Andersen hoppas och tror att man ska reda sig augusti ut och ännu är inga löneutbetalningar inställda.
– Vi reder nog augusti, säger han.

Styrelsen räknar med att det krävs ett kapitaltillskott om 4 miljoner kronor för att hantera likviditetssituationen samt återställa föreningens egna kapital.

Läs mer om Randig Framtid på klubbens hemsida:
https://landskronabois.se/2019/08/01/styrelsen-presenterar-randig-framtid/

Till arkivet