Annons

Flera husrannsakningar genomförda

Polisens utredningsarbete efter måndagsnattens våldsamheter fortskrider.
Foto: André Tajti – AT-Foto.se

Polisen börjar få klart för sig vad som hänt gällande skjutningen och sprängningarna som inträffade på måndagskvällen och natten till tisdagen. Med all säkerhet rör det sig om en uppgörelse mellan två grovt kriminella grupperingar. Landskrona Direkt har talat med förundersökningsledare Kenth Pehrsson på avdelningen för grova brott i Helsingborg. Han är optimistisk men han aktar sig för att utlova några gripanden.

Annons
 

– Vi gör aldrig några utfästelser. Men jag kan informera om att arbetet går framåt och vi har mycket information att bearbeta, säger han på onsdagseftermiddagen.

Främst är det vittnen som lämnat uppgifter men även målsägandena har hörts. En annan viktig pusselbit är de övervakningskameror som är placerade på Öster.
– Det är filmer som är oerhört viktiga för oss. Men vad de visar vill jag inte gå ut med, säger Kenth Pehrsson.

Polisen har också genomfört ett antal husrannsakningar.
– Det är vårt underrättelsearbete som lett fram till att vi genomfört flera husrannsakningar. Vad dessa gett är också något som ligger till grund för vårt fortsatta utredningsarbete och därmed inget vi informerar om.

Att frågan är prioriterad råder det ingen tvekan om.
– Det är många som jobbar med detta ärende. Men hur många det är vill jag inte avslöja, säger Kenth Pehrsson och det vill inte Anders Norberg, vikarierande polischef i Landskrona, heller basunera ut.
– Det är en hel del, både civil och patrullerande polis jobbar hårt med detta, säger han.

Anders Norberg är också klar över vilka grupperingar det rör sig om.
– Vi känner väl till de adresser som varit måltavlor för handgranaterna. I grunden ligger narkotikahandel men de sysslar med allt som har med pengar att göra. Den man som blev skjuten i benet är dock ingen som vi har några uppgifter om att han skulle vara kopplad till någon gängverksamhet.

Polisen genomför just nu trygghetsfrämjande åtgärder för att sprida lugn i de aktuella områdena. Några medlingsförsök mellan grupperingarna för att få stopp på våldet, har inte gjorts.
– Det är i sådant fall något som den lokala polisen i Landskrona gjort, säger Kenth Pehrsson.
– Nej, i alla fall är det inget som jag känner till, säger Anders Norberg.

Samtidigt som polisen nu väntar på svar från de tekniska undersökningarna så fortsätter arbetet med att höra vittnen och utredningsarbetet fortskrider.
– Vi jobbar på bred front just nu och är inne i en analysfas. När detta är klart så kommer allt att utvärderas och vad detta ger vet vi inte idag, avslutar Kenth Pehrsson.

Läs även: Skottlossning och sprängattentat i natt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser