Annons

Skottlossning och sprängattentat i natt

Vid midnatt hittades ett misstänkt farligt föremål på Föreningsgatan i Landskrona. Ett stort område spärrades av och polisens bombgrupp kallades till platsen. Bombgruppen jobbade i flera timmar på platsen och bedömde föremålet som farligt. Beslut togs om att spränga föremålet på plats. Strax före klockan 05 genomfördes en kontrollerad sprängning av föremålet. Foto: André Tajti – AT-Foto.se

Uppdaterad klockan 09.40

Polisen har haft fullt upp i Landskrona på måndagskvällen och natten mot tisdagen. En person skottskadades vid en incident på Öster strax innan klockan 20 på måndagen. Vid midnatt hittades även en handgranat på Föreningsgatan och vid 04-tiden kastades någon typ av sprängladdning in i en lägenhet. Ingen person befann sig dock i bostaden. Under natten ska även två fall av grov misshandel ägt rum på ett koloniområde. Oklart om denna händelse har koppling till skjutningen och sprängningarna.

Annons
 

Polis nås klockan 19.48 av flera uppringare som säger sig hört höga smällar vid området kring Östergatan i centrala Landskrona. Polis och ambulans tar sig till platsen där en person med misstänkt skottskada anträffas. Personen förs med ambulans till sjukhus med skottskada i benet. Den avspärrade platsen är sedan tidigare kameraövervakad men om filmerna gett polisen en klarare bild av det inträffade vill man på förmiddagen inte kommentera.

Polis beordras vid midnatt till en adress på Föreningsgatan sedan en person hittat en handgranat på en cykelbana. Ett område kring den aktuella adressen spärrades av och nationella bombskyddet tillkallades och arbeta länge på platsen. Strax före klockan 05 genomfördes en kontrollerad sprängning av handgranaten. Avspärrningarna hävdes strax före 06:00.

Under tiden bombgruppen arbetar på Föreningsgatan sker en sprängning på Tranchellsgatan. Det är klockan 04.14 som polisen får in flera samtal om en hög smäll på Öster.  En patrull som skickas till platsen upptäcker krossade fönsterrutor i en lägenhet. Inga personer har befunnit sig i lägenheten vid tidpunkten för händelsen och inga personskador har rapporterats. Polisen spärrar av lägenheten för en teknisk undersökning. Samtliga händelser är i nuläget rubricerade som mordförsök.

I samband med skjutningen kallas polisen även till ett koloniområde där en två fall av grov misshandel ägde rum. Värst utsatt blev en man i 60-årsåldern som blev misshandlad med tillhygge av flera misstänkta gärningsmän. Vittnen ska enligt polisen ha funnits till händelsen. Om något samband finns med misshandeln och övriga brott vill polisen inte gå in på. 

Strax innan klockan 20 inkommer larm om skottlossning på Östergatan i centrala Landskrona. Polis och ambulans budas till platsen där en person med misstänkt skottskada anträffas. Personen förs med ambulans till sjukhus. Två olika polishundar har satts in i sökandet kring brottsplatsen. Ett stort område i korsningen Bredgatan – Östergatan spärrades av, liksom innergården till flera flerfamiljshus på Tranchellsgatan.
Foto: André Tajti – AT-Foto.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser