Annons

Otäck incident på annars lugn karneval

Karnevalståget lockade storpublik och är det som skiljer Landskrona från många stadsfester. Foto: Håkan Karlsson.

Karnevalen är över för i år och polisen sammanfattar stadsfesten med att den varit lugnare än tidigare år. En del incidenter inträffade dock. Bland annat höll en tioårig pojke på att strypas av ett plastband i en av tivolits attraktioner. Många klagade också på det faktum att karnevalsarrangörerna valt att låta den mycket populära artisten Danne Stråhed uppträda i tältet på kasernplan vilket ledde till att många missade spelningen.

Annons
 

En tioårig pojke skadades när han, tillsammans med sin storasyster och kusin, åkte en attraktion på Axels tivoli i Landskrona på torsdagen. Pojkens pappa, som stod utanför attraktionen och väntade på barnen, berättar om den traumatiska händelsen till Aftonbladet.
– Jag ser bara tre chockade barn. Sonen sitter i mitten med händerna runt halsen och systern och kusinen storgråter och skriker hysteriskt ”han har blivit strypt, han har blivit strypt”, berättar pappan.

Ägare och säkerhetsansvarig på Axels tivoli är Tony Andréasson och han bekräftar händelsen för Aftonbladet.
– Jag var själv på plats och pratade med familjen. Efteråt stängde vi av attraktionen och avlägsnade alla plastband i karusellen, säger han.

Enligt tidningen ska pojken inte ha ådragit sig allvarliga skador. Han har dock kvar tydliga märken på halsen efter händelsen.

Anders Norberg på polisen i Landskrona informerar om att händelsen är anmäld och rubriceringen lyder vållande till kroppsskada.
I övrigt tycker polisen att det varit en ovanligt lugn karneval.
– Vi hade bara 16 omhändertagande för fylleri. Den siffran brukar vara dubbelt så hög, säger Anders Norberg.
– Dessutom har vi fram till måndagsmorgonen fått in fem anmälningar om misshandel och ett försök till stöld av en kassa hos en av knallarna. Vi anträffade även en efterlyst som omhändertogs, säger polisen.

De flesta som Landskrona Direkt varit i kontakt med tycker att karnevalen varit ok men att den där ”wow-faktorn” saknats i år. Många av artisterna har uppträtt på karnevalen ett flertal gånger. En av de mest rutinerade musikerna som var på plats var Danne Stråhed. Men till mångas bestörtning hade karnevalsbolaget valt att placera honom i tältet på Kasernplan istället för den stora scenen på Rådhustorget. Detta innebar att många som sett fram emot att se just Danne Stråhed missade spelningen då tältet fylldes snabbt.
– Jag och mina väninnor hade bestämt oss att det var Danne Stråhed som skulle ses på Karnevalen. Men det blev inget med detta. Jag tycker att det är uselt planerat. De vet ju hur mycket folk han drar, säger en kvinna till Landskrona Direkt.
Många har valt att kommentera missen på karnevalens facebooksida. Arrangörerna, det vill säga Creandia, svarar följande på kritiken.
– Vi beklagar att alla inte fick plats i tältet. Vi kommer givetvis att se över detta till nästa år.

Bildsvep från karnevalståget av Sofie Turesson

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser