Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.8°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Solskenshistoria: Vänlighet gav jobb

Hassan Khaleif hjälpte Olu Eriksson med en punktering på bilen. En handling som nu gett honom chans till ett fast jobb.. Foto: Privat

Såhär i sommartider är solskenshistorier något som vi på Landskrona Direkt gärna lyfter fram. Via ett inlägg på Facebook fick vi ta del av en härlig historia som ledde till att en vänlig kille som endast varit i Sverige i tre år fick ett jobb.

Annons
 

Det var en fredagskväll i mitten av juni som Olu Eriksson från Landskrona skulle ta med sin son Marley till ett hamburgeri i utkanten av staden för att äta. Men oturen var framme och de fick punktering på bilen.
– Efter tre minuter stannar Hassan Khaleif och frågar om vi behöver hjälp. Han kör hem till mig och hämtar ett däck (finns inget reservdäck i bilen), kämpar och svettas och byter däck. Lika glad, positiv och trevlig hela tiden. Han vill absolut inte ha ersättning för att han kört och så vidare. Till slut går han med på att åka med till Max där vi med nöd och näppe får bjuda på en glassdrink och chili cheese, skriver Olu Eriksson på sin Facebooksida.

Hon fortsätter att beskriva Hassan Khaleif.
– Hassan har bott här i tre år och han talar flytande svenska. Han har även tagit körkort för ett halvår sedan. Grymt att klara teorin på svenska! Han har bott utanför Örebro och sen jobbat här på Mc Donalds i två år. Han träffade sin fru för snart 1, 5 år sedan. Hon är också från Syrien, precis som Hassan. De är så tacksamma över att vara här, att de funnit varandra och har en liten flicka på snart fyra månader.

Olu Eriksson skrev också på sin Facebooksida att Hassan behövde ett jobb. Och det är efter detta som en redan vacker historia blir ännu bättre.
– Jag blev kontaktad av flera personer som tipsade om jobb och några som ville ha hans nummer. Så jag ringde honom och vi träffades och skrev CV och ett kort personligt brev. Vi skickade in dessa till de vi tyckte kunde passa honom bäst och som eventuellt kunde erbjuda fast jobb. Och härom dagen ringde han, glad som en speleman, och sa att han fått jobb, säger hon till Landskrona Direkt.
– Det är fantastiskt. Jag har fått sex månaders provanställning på Örestads Gardin & interiör och börjar mitt jobb snart. Jag ska sätta upp jalusier och lamellgardiner med mera, säger Hassan Khaleif och skiner ikapp med solen.

Där ser man vad vänlighet och öppenhet kan leda till.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser