BoIS knep ny trepoängare

BoIS besegrade på lördagseftermiddagen Tvååker med 2-1.
BoIS besegrade på lördagseftermiddagen Tvååker med 2-1.

1-0 segern senast mot Utsikten gav Landskrona BoIS energi. Något man tog med sig till dagens svåra bortamatch mot Tvååker, ett lag som ännu inte vunnit i serien på hemmaplan. Matchen igenom hade BoIS spelövertag men det skulle dröja till andra halvlek innan målen skulle komma. 1-2 skulle slutresultatet skrivas.

Idylliska Övrevi IP strax söder om Varberg bjöd stundtals på solsken när Landskrona BoIS på lördagseftermiddag tog sig an Tvååkers IF. Gästande BoIS inledde matchen rappare, farligare och med ett stort bollinnehav.  Linus Olsson, Jacob Ondrejka, Filip Olsson frestade hemmamålvakten mest under matchens första halvlek, dock utan att spräcka nollan.

Andra halvlek hade knappt börjat innan hemmalaget bjöds på sin bästa chans då en anfallare lyckades  tåade bollen i stolpen.

I den 57:e matchminuten dimper bollen ner framför fötterna på Jonathan Asp efter att en Tvååker-back nickat undan lädret.  BoIS:aren klipper till från sin vänsterkant på den studsande bollen som snyggt seglar in i den bortre burgaveln. 1-0 till BoIS.

Knappt tio minuter senare var det dags igen för Jonathan Asp att skriva in sig i målprotokollet.
Denna gången  på en frispark cirka tio meter utanför straffområdet. Bollen vackert förbi muren och in i nätet. 2-0 till Landskrona BoIS.

Lagkapten Philip Andersson som gjorde sin 300 match i den randige tröjan signalerade med kvarten kvar för byte. Innan detta hinner verkställas tar sig Tvååker fram på högerkanten. Inlägg och inbytte Adam Lindgren vinklar in reduceringen otagbart för Amr Kaddoura i BoIS-målet.

Samma Lindgren var sedan ytterst nära att nicka in kvitteringen efter en hörna men bollen tog i nedre delen av ribban och BoIS kunde rensa undan till en ny hörna.

BoIS lyckades därefter hålla undan för Tvååkers slutforcering och kan därmed gå till välförtjänt sommarvila. Seriespelet återupptas den 3 augusti då BoIS på bortaplan möter Utsiktens BK. 

Till arkivet