Annons

Dubbla JSM-guld till Emil Hassling

SM/JSM i Malmö avslutades på bästa sätt genom ett SM-silver av Emil Hassling på 200 medley efter ett nytt personligt rekord och klubbrekord 2.04,32.

Landskrona Simsällskaps Emil Hassling-00 gjorde en strålande tävling vid SM/JSM i Malmö den gångna veckan. Han vann dubbla guld på paraddistanserna 200 och 400 medley. Båda loppen resulterade i personliga rekord med 2.04,32 samt 4.28,51.  Han lyckades dessutom knipa ett silver på senior-SM på 200 medley. Utöver detta var han på JSM pallen på 50 frisim (brons) och 100 frisim (silver). 

Annons
 

– Emil lyfter sig och gör sin bästa tävling på mycket länge. De största lyften kom 400 medley och på 100 frisim i lagkappen. I laget visar han med tiden 50,26 att han har en bredd och kapacitet utöver det vanliga, både gällande distans och simsätt, säger tränaren David Söderstjerna. 

Linus Kahl-01 simmade endast ett individuellt lopp på den något ovana distansen 50 fjäril. Han gjorde dock detta med bravur och var endast 1/100 från en bronsmedalj på JSM med tiden 25,08. Han tog sig från SM-tävlingarna direkt vidare för sommarens viktigaste uppdrag, EJM i Kazan, Ryssland där han simmar fler av sina favoritdistanser. 

Elin Johannesson-99 har gjort en fantastisk säsong och placerade sig högt i resultatlistorna på 400/800/1500 frisim på SM och JSM. Bästa placeringen på JSM kom på 400 frisim med en sjundeplats och ett prydligt personbästa 4.30,60. Detta var hela tio sekunder snabbare än vid inledningen av säsongen. På den längsta tävlingsdistansen 1500 frisim var hon 9:e snabbaste tjej på senior-SM. 

Lucas Lindblom-00 lyfte sig ordentligt vid årets tävlingar när han tog sig till två SM B-finaler på 100/200 bröstsim och avancerade till en sjätteplats på JSM på 200 med över tre sekunders personbästa 2.21,10. 

Christoffer Dellhede kom till SM efter en månads sjukdom och kunde därför inte simma i linje med sin kapacitet. Han tog sig trots detta till B-final på 100 ryggsim där han slutade på 13:e plats. 

SM-debutanten Emelie Ek-Wärn-04 tog sig till SM B-final på 100 ryggsim där hon placerade sig på en 16:e plats. Närmast väntar Sum-Sim och landslagsdebuten vid Nordiska Ungdomsmästerskapen om ett par veckor. 

– Dessutom var Emil, Lucas, Linus och Hampus Svensson var med i laget som hamnade på 5:e plats på JSM på 4×200 frisim, avslutar David Söderstjerna årets SM-summering.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser