Annons

Buda på landslagströjan

Församlingspedagog Helena Eriksson och prästen Per Johansson hoppas på många bud på landslagströjan med autografer.

Efter gårdagens rysare i VM-semin väntar nu bronsmatch för de svensk damlandslaget i fotboll. Även om det blev förlust mot Holland så är det en bragd som tjejerna uträttat nere i Frankrike och nu har du chansen att bli ägare av en landslagströja med spelarnas autografer på. I samband med att bronsmatchen visas på storbild i Lagunen på lördag så kommer tröjan att auktioneras ut. 

Annons
 

Landskrona församling är en spelare som allt oftare syns bortom de egna arenorna.  På Sommar i Lagunen har man inrättat en liten hörna i det stora tältet där besökare kan träffa präster, pedagoger och rent av en informatör. Ett udda inslag i verksamheten är en auktion på en svensk landslagströja med autografer från hela damlandslaget på.

– Man får gå fram till baren och lägga sitt bud, förklarar Mathilda Simonsson- Torstensson, kommunikatör i Landskrona församling när Landskrona Direkts utsända undrar hur auktionen på landslagströjan fungerar.
– Högsta bud just nu är 600 kronor, får vi veta.

På lördag, i samband med bronsmatchen avslutas auktionen och behållningen går till diakonin i Landskrona.

Det är prästen Per Johansson, även kallad fotbollsprästen, som fixat tröjan med landslagsautograferna.
– Vi kommer att vara matchvärdar i BoIS hemmamatch mot Oddevold den 15 september, berättar han som gärna pratar fotboll och konst.
– Idag har vi ansiktsmålning på programmet här i tältet, säger han och nickar glatt mot ett gäng barn i full färd med att få målat djurmotiv på kinderna.

Oh my quiz!
– Nästa torsdag kör vi en quiz här i tältet med start klockan 17.30. Alla är hjärtligt välkomna då, avslutar Per Johansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser