Ex-BoISare släpper MFF-låt

Jörgen Pettersson och Goran Koric har gjort en hyllningslåt till Malmö FF samt en 6-spårsplatta. Båda släpps på Spotify under juli månad.
Jörgen Pettersson och Goran Koric har gjort en hyllningslåt till Malmö FF samt en 6-spårsplatta. Båda släpps på Spotify under juli månad.

Den 28 juli släpps en ny skiva med Landskronakoppling på Spotify. Det är före detta fotbollsproffset och Häljarpsbon Jörgen Pettersson som tillsammans med vännen Goran Kordic släpper sex låtar på en platta de valt att kalla Mörka Röster. Innan det, ger de båda dock ut en låt tillägnad de bådas favoritlag, Malmö FF.

Det vankas rock på skånska när de båda, som kort och gott kallar sig för JP, släpper en skiva på Spotify den 28 juli.
– Det blir inte hårdrock rakt av som tidigare. Det blir en blandning, typ pop/rock. Men på skånska sjungs det och det är nog inte så vanligt, säger Jörgen Pettersson som är den som står för sången.

Tidigare har Jörgen spelat i Soulweeper men sedan cirka ett halvår så är det han och Goran Kordic som gäller.
– Vi har kört lite covers förr och vi tyckte det skulle vara kul att lira lite eget, säger Goran Krodic när de båda gästade redaktionen på tisdagen.

Innan albumet släpps lägger de upp en hyllningslåt till de bådas favoritlag Malmö FF, också den på Spotify.
– Den hamnar dock inte på albumet. Vi släpper singeln den 13 juli, säger Jörgen Pettersson och han sticker inte under stol med att han gärna hade hört låten i samband med någon match.
– Det hade ju naturligtvis varit jäkligt roligt, som pricken över i:et, säger den före detta anfallsspelaren och ler.

De båda har jobb på dagarna vilket innebär att musicerandet sker på fritiden. Klart är dock att de satsar hårt på musiken.
– Jag brukar säga att musiken är en allvarlig hobby. Man vet aldrig vad som händer, säger Jörgen Pettersson.

Fler skivsläpp är att vänta längre fram och det kan inte uteslutas att det även kommer att bli spelningar inför publik.
– Vi har en hel del material och nytt tillkommer hela tiden. Just att skriva låtar är nog min starka sida, säger Jörgen Pettersson.
– Och att vi ska spela live är inte omöjligt men då måste vi ha ett band bakom oss.

Jörgen Pettersson spelar gitarr och sjunger. Sedan fyller Goran Kordic på med resten tillsammans med Jörgen.
– Jörgen kan spela lite bas också men sedan gör vi resten tillsammans. Jag kan spela flera instrument. Men det jag tycker är roligast nu för tiden är att mixa allt. Jag gillar att sitta i studion, säger Goran Kordic. Och det är hos honom som den nya skivan spelats in.

För den som vill lyssna på JP så är det alltså Spotify och den 13 samt den 28 juli som gäller.

Här är ett kort smakprov på MFF-låten.

Till arkivet