Annons

Succé under SM-veckan i Malmö

Guldlaget i JSM – Sanna, Alma, Emma, Astrid, Linnea och liggande Tuva.
Foto: Privat.

Då SM veckan i Malmö inleddes var den rytmiska gymnastikens SM tävlingar något som stod först på programmet. Landskrona Kvinnliga GF hade en del gymnaster som gärna ville blanda sig in  toppstriden i de olika ålders och tävlingskategorierna. Sammanlagt tog man med sig hela tolv SM-medaljer hem till Landskrona, varav sex guld, två silver och fyra brons.

Annons
 

På tisdagen, alltså dagen före den officiella invigningen av SM-veckan startade JSM i RG. Det var ett rekordstort deltagande av gymnaster, då det tävlas även i lag och varje förening måste ställa upp med minst tre gymnaster för att täcka alla grenar. Landskrona Kvinnliga GF ställde upp med hela sex gymnaster. Dagen startade med kval och lagtävling och gymnasterna var indelade i tre olika grupper efter startnummer. Alma Månsson inledde med boll och käglor där hon hade ett ganska jämn insats och fick bra poäng.

Astrid Kristensson Nilsson startade med käglor och band, där hon gjorde sina bästa insatser för året och var både glad och nöjd.

Sanna Agic startade tävlingen med boll och körde en mycket bra serie. Käglorna som kom efter och var nog det bästa egentligen, men innehöll ett misstag som kostade alldeles för mycket  poängmässigt.

Linnea Larsson startade med rep och det ville sig inte riktigt för den JSM- debuterande Linnea. En stark insats i grenen käglor räddade dock hennes dag.

Tuva Henckel som hade siktet inställt mot den högsta pallplatsen infriade förväntningarna och körde två mycket fina program i rep och band. Tuva tog ledningen i tävlingen och  var nöjd.

Emma Jönsson inledde med käglor och band och gjorde verkligen efter förmåga.
– Publiken fick se en strålande Emma på golvet som gjorde allt hon kunde efter förmåga. Härligt att se, säger Jenny Engdahl i Landskrona Kvinnliga GF.

Då samtliga gymnaster kört två inledande grenar kunde LKGF konstatera att av  de 15 finalplatserna som fanns tillgängliga för att göra upp om den totala JSM titeln hade  föreningen fått in hela fem gymnaster.
– Samt att LKGF försvarade sitt JSM-guld från 2018 i lagtävlingen, poängterar Jenny Engdahl.
I laget ingick; Tuva, Astrid, Alma, Sanna, Emma och Linnea.

Tuva Henckel körde på och det var ingen tvekan i de två avslutande grenarna boll och käglor om vem som skulle bli Svensk Juniormästarinna 2019; Tuva Henckel, Landskrona Kvinnliga GF!
– En suverän insats av Tuva, som var helt slut efter sin individuella tävling och supernöjd med sin insats, berömmer Jenny Engdahl.

Astrid Kristensson Nilsson hade lite otur i rep-momentet men tog igen i bollprogrammet och slutade på en fin åttonde plats. Emma Jönsson gjorde en stark insats i rep men var helt slut då det kom till bollmomentet. Trots detta blev det en niondeplats. Sanna Agic, LKGFs framtidslöfte hade svårt med rep men kom igen bra i bandmomentet. Resultatet blev en elfte plats. Alma Månsson lyckades inte heller i rep, men var superfin i bandprogrammet. Tolfte plats i totalen.
– Det var bra kämpat alla LKGF-gymnaster, säger Jenny Engdahl med efterklang. 

När den individuella tävlingen var till ända och LKGF kammat hem två guld skulle flickorna ladda om till trupptävlingen. I juniortruppen ingår; Tuva, Astrid, Sanna, Emma och Alma.

För att vara sist på dagen och en förfärligt varm Baltisk Hall gjorde gymnasterna en bra insats och kunde håva in det tredje guldet för dagen efter två jämna körningar i sitt stilfulla program med band.
– En otrolig prestation, anser Jenny Engdahl.

På onsdagen inleddes SM-veckan officiellt och seniorernas SM stod på tur. Celine Vergara, Lucia Modeér Castro och Meja Engdahl Petersson skulle upp på  tävlingsmattan.

Först ut var Celine med tunnband. Ett ganska bra genomförande där hon sedan fortsatte med grenen boll.
– Även det en ganska bra körning där Celine även klarade sitt svåra fång i avslutningen.

Nu var det endast att vila och vänta för att se om hon gick vidare bland de tolv gymnaster som skulle få köra de avslutande två grenarna och göra upp om den totala SM titeln.

Meja var näst in på golvet. Bollmomentet var helt okej och Mejas poäng räckte för tillfället till en andra plats i tävlingen. Bandmomentet som följde var en” katastrof ” och det fanns risk att Meja skulle missa “12-finalen”.

Lucia inledde med boll och klarade alla sina riskmoment. En bra körning. I grenen käglor blev det ännu bättre och Lucia var nöjd med sin insats.
Då samtliga grupper genomfört sina två inledande program var det klart att Meja gick in i finaltävlingen som åttonde gymnast. I lagtävlingen hamnade LKGF med Celine, Lucia och Meja på bronsplats. Vann gjorde GF Uppsalaflickorna.

Efter en kort paus var det dags för de två avslutande grenarna för seniorernas individuella tävlande och Meja hade tunnband på tur.
– Meja levererade ett suveränt program och fick dagens i särklass högsta poäng  med 14,570. Poängen innebar även att hon var med i toppstriden igen och hade chans på  bronset.

Käglorna avslutade dagen. Någon liten miss med käglorna och en ganska “normal” poäng blev resultatet. Bronset var i hamn och Meja var både lättad och lycklig. Guldet vanns av Alva Svennbeck, GF Uppsalaflickorna

Celine och Lucia tävlade sedan DTQ. I första körningen var koncentrationen inte helt på topp och tunnbanden flög inte riktigt i de banor som var tänkt. Men andra omgången var helt suverän och den tredje bästa poängen i den körningen blev belöningen. Totalt en femteplats till LKGFs seniorduo. Guldet gick till GF Uppsalaflickorna; Marlen Vaidla och Ellen Kastensson.

Tredje tävlingsdagen på SM var det dags för grenfinaler. I juniortävlingen hade LKGF lyckats få med gymnaster i samtliga finaler.

Tuva Henckel kammade hem fyra medaljer genom fina körningar i samtliga grenar. Det blev silver i rep, brons i boll, silver i band och avslut med guld och Svensk Juniormästarinna i käglor.
– En suverän insats av Tuva, som går från klarhet till klarhet.

Emma Jönsson blev nummer sju i rep finalen och femma i kägelfinalen efter fina körningar Astrid Kristensson Nilsson  hamnade på sjätte plats i käglor och en fin femteplats i band. Alma Månsson lyckade med bedriften att komma sjua i bollfinalen och Sanna Agic avslutade med en åttondeplats i band efter en stabil insats.

Seniorernas grenfinaler avlöste.
Meja Engdahl Petersson som hade en fin siffra i kvalet gjorde en stark insats i tunnbandet, men några mindre tapp gjorde att poängen sjönk. Brons blev belöningen för finaldagens insats.

I grenen boll ville det sig inte alls för Meja och hon fick nöja sig med en  fjärdeplats. I grenen käglor till musiken “So What, I’m still a rockstar…..”av Pink formligen lyfte taket i Baltiska Hallen då Meja levererade sitt program. Guld och Svensk Mästarinna 2019 i käglor!

Juniortruppen avslutade finaldagen med att leverera ett suveränt bandprogram som satte punkt för SM-tävlingarna i rytmisk gymnastik för 2019. Tuva, Astrid, Sanna, Emma o Astrid – “fem grymma GULD gymnaster”!!!!

Tränare under de långa tävlingsdagarna var Rebecca Braun som med tålamod och noggrannhet coachade gymnasterna till framgångarna.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser