Jonas Olsson om en framtid i BoIS

Två före detta randiga backgiganter möttes på IP i lördags. Det är länge sedan Claes Cronqvist lade skorna på hyllan. Hur det blir för Jonas Olsson står skrivet i stjärnorna. Men blir det mer spel för honom så blir det i England.
Två före detta randiga backgiganter möttes på IP i lördags. Det är länge sedan Claes Cronqvist lade skorna på hyllan. Hur det blir för Jonas Olsson står skrivet i stjärnorna. Men klar är att han avslutar sin aktiva karriär i England.

När BoIS mötte Utsiktens BK på lördagen var Landskronasonen och ex-proffset i fotboll, Jonas Olsson på plats. Många frågade sig om den kontraktslöse backgiganten var i Landskrona för att diskutera spel i den randiga tröjan men så blir inte fallet.

Landskrona Direkt träffade Jonas Olsson i samband med att han blivit inbjuden till föreningen Gamla BoISare inför matchen.
– Det är alltid kul att komma till IP och träffa folket. Här har jag byggt upp min fotbollskarriär, säger han och blickar ut mot A-plan där eftermiddagens trupp värmde upp inför den stundande matchen.

Han gör också klart att han själv inte kommer att spela på IP.
– Nej. Jag har inget kontrakt med någon idag men jag snackar med Wigan, där jag spelade förra säsongen. Om det bli mer fotbollsspel för mig så blir det där. Annars lägger jag med all sannolikhet skorna på hyllan. Jag vill avsluta min aktiva fotbollskarriär i England, säger Jonas Olsson.
– Någon flytt tillbaka till England blir det dock inte. Jag bor i Stockholm idag och där trivs jag bra.

Han stänger dock inga dörrar för att i framtiden ha en annan roll i BoIS.
– Jag är inte intresserad av någon tränarroll men ett sportchefsjobb eller liknande är inte uteslutet i framtiden, säger han och skrattar.

Just nu jobbar han dock med fotboll på en högre nivå.
– Det blir en hel del jobb som expertkommentator på TV. Jag jobbar för Viasat och närmast ska jag jobba bevaka finalen av Copa America kommande helg, avslutar Jonas Olsson.

Det var många som ville språka med Jonas Olsson när han gästade IP på lördagen. På bilden är han i samspråk med Bernt ”Linkan” Lindgren som betytt mycket för Jonas Olsson i ungdomens dagar.
Till arkivet