SM-guld och silver till Viarps Kör- och Ridklubb

Hanna Murray tog guldmedalj i paradressyr vid årets SM-tävlingar tillsammans med sin häst El Marazzon.
Hanna Murray tog guldmedalj i paradressyr vid årets SM-tävlingar tillsammans med sin häst El Marazzon. Foto: Privat.

Under Svenska Mästerskapen på Strömsholm tog Viarps ryttaren Hanna Murray guldmedalj i paradressyr tillsammans med sin häst El Marazzon, ”Mackan”.
– Det var jättestort att rida på de stora tävlingarna på Strömsholm,  berättar Hanna Murray.
– Mackan var bättre än han någonsin har varit och vi fick fina poäng.

Hanna Murrays mamma Susanne inflikar att dottern var väldigt nervös men det släppte så fort hon kom in på bana. Det gäller att vara bäst sammanlagt efter två deltävlingar. Viarpsryttaren belönades med segertäcke, rosett, blommor och prispengar.
– Det var fantastiska dagar! Det är så många vänner som har ställt upp för Hanna. Exempelvis har vi fått hjälp med både boende till oss och lastbil att köra Mackan i.
Nu väntar mer träning och nya tävlingar för det duktiga ekipaget från Viarps Kör och Ridklubb.

Helgen innan tog klubbens unga voltigörer en silvermedalj på Svenska mästerskapet i voltige. 
– För ett år sedan tävlade vi vår första tävling och idag stod vi på pallen och kammade hem en välförtjänt silvermedalj. Vilken resa vi har haft sen den första tävlingen. Tjejerna har utvecklats så himla snabbt och kämpat för det så mycket. Men det var inte bara tjejerna som fick pris idag utan även ponnyn vi hade med oss, Little Miss Sunshine som var på sin första voltigetävling idag fick pris för tävlingens Rising Star. Jag kan inte önska mig något mer än det här. Jag är så stolt över mina voltigörer. Jag säger bara tack för en underbar dag och helt fantastiska år. berättar Viarps unga tränare Erica Olsson om tävlingen.

Viarps Kör- och Ridklubb har många duktiga ekipage på olika nivåer och i olika ridsportgrenar. Nu satsar man vidare inför hösten tävlingar med bland annat tävlingsläger och träningar på anläggningen utanför Härslöv.

Erica Olsson och hennes voltigetjejer tog en andraplats vid SM-tävlingarna.
Foto: Privat.

Fakta om klubben 
Viarps Kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen stadigt utvecklats och har idag drygt 680 medlemmar. Viarp har en professionell hästhållning med välmeriterad personal och bedriver häst- och ridutbildning av hög kvalitet för alla åldrar och kunskapsnivåer. Föreningen har 440 elever som rider lektion varje vecka. Därutöver anordnas specialkurser inom dressyr, hoppning, körning, voltige, lägerverksamhet och skräddarsydda kurser. Förutom ridskolan har föreningen en aktiv tävlingsverksamhet med ett flertal tävlingar från klubbtävlingar upp till regional nivå i både hoppning och dressyr för ponny och häst. Anläggningen är belägen i lantlig och rofylld miljö och ridklubben har en härlig gemenskap och positiv atmosfär som genomsyrar hela verksamheten från ridlärare till elever, föräldrar och hästar.

Till arkivet