Annons

Flöjtmusik intar sommarstaden

Markus Tullberg och Andreas Ralsgård håller i veckan en kurs för flöjtspelare. Något som kommer att ljuda i sommarstaden.
Foto: Privat.

Igår drog Scanian Folk Flute Workshop igång. 25 flöjtspelare från Danmark, Israel, USA, Skottland, Island, Kanada och Sverige träffas på Kulturskolan i Landskrona för att spela musik hela dagarna och kvällarna.

Annons
 

Under hela veckan pågår det i Landskrona en flöjtkurs som riktar sig till traversspelare med eller utan klaffar, samt boehmflöjtister. Det är musikerna Andreas Ralsgård och Markus Tullberg som  bjudit i vänner och bekanta till en kurs i låtspel med särskilt fokus på svensk folkmusik och nordiska flöjttraditioner.
– Vi kommer också att arbeta med stämspel, artikulation, flöjtensemble och arrangering, hälsar Andreas Ralsgård.

Landskrona legendarisk flöjtstad
Landskrona är legendarisk mark vad gäller tvärflöjter av trä som är vårt instrument. Under 1800-talet fanns här i stan en av Europas bästa flöjtmakare. Han namn var Jacob Valentin Wahl.
– Inspirerade av Wahl, den skånska folkmusiken och en resa till Lunenburg i Kanada i juli 2018 dit vi bjöds in för att undervisa i flöjt- och folkmusik ifrån Skåne tog Markus och jag initiativet att arrangera en egen kurs, och den går av stapeln just nu 23-28 juni 2019, säger Andreas Ralsgård.

Alldeles efter flöjtkursen tar de stora festivalerna och spelmansstämmorna i Dalarna vid. Dessa events vid Siljan, i Delsbo, Bingsjö och Boda är några av årets folkmusikaliska höjdpunkter.
– Det finns alltså möjlighet att uppleva flera av de finaste och viktigaste folkmusikhändelserna i Sverige alldeles i anslutning till vår flöjtkurs för våra långväga gäster.

Redan ikväll klockan 19 kan man höra och se musikerna jamma på Resaturang Fellini och på torsdag finns två chanser att ta del av spelmännen. Dels ger man en konsert på Stadsbiblioteket klockan 19 och runt klockan 20.30 kör man ett jam tillsammans på Restaurang Mythos.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser