Blytungt BoIS

Christian Radsjö har följt BoIS i vått och torrt under flera decennier. På Måndagskvällen valde han att se sitt favoritlag på storbildsskärm från Lagunen. Det som började i dur kunde blivit en bättre avslutning på sommarkvällen.
Christian Radsjö har följt BoIS i vått och torrt under flera decennier. På måndagskvällen valde han att se sitt favoritlag på storbildsskärm från Lagunen. Det som började i dur kunde blivit en bättre avslutning på sommarkvällen.

Det var två lag i desperat behov av en seger som ställdes mot varandra på Harlyckans IP.
Landskrona BoIS senaste seger bärgades den 11 maj och veckan därpå tog Eskilsminne sin senaste skalp. I dagens Skånederby var det hemmalaget som drog det längsta strået och vann med 2-1. BoIS har därmed sju raka matcher utan seger.

Det bjöds på utmärkta förhållanden på såväl Harlyckan i Helsingborg som på Lagunen i Landskrona. BoIS i ett för dagen unikt helvitt matchställ hade ett stort följe på plats. På Lagunen i Landskrona var den dominerande färgprakten dock gul och blå likt hemmalagets men här var det många som såg storbildsmatchen som en förmatch till kvällens åttondelsfinal i VM.

BoIS inledde bäst och åtminstone den välplacerade svartvita klacken ropade på straff vid ett tillfälle och fick även senare kväva ett jubel då bollen sköts i Eskils-nät men anfallet blåstes korrekt av för offside.
 Det skulle dröja en halvtimme innan Eskilsminne skulle skapa en rejäl målchans men Amr Kaddoura i BoIS-målet kunde sträcka ut och tippa till hörn.

Med fem minuter kvar av första halvlek dras , Jacob Ondrejka ner i straffområdet och det stora bortaföljet ropade på straff. Åter friade domaren och pekade istället på hörna. Efter en tilltrasslad situation skulle tar bollen i ribban. Samma träsmak skulle BoIS få känna av vid ytterligare två tillfällen i andra halvlek.

I andra halvlek utjämnades spelet och Eskilsminne som i paus gjort ett dubbelbyte kunde flytta fram positionerna. Det var efter en rejält trasslig situation som hemmalaget också skulle ta ledningen. Bollen på flippermanér åkte i stolpen, slogs undan, räddades, innan  Jonatan Persson
med vänstersläggan kunde trycka upp bollen i nättaket otagbart för Amr Kaddoura.

Kvitteringen kom sedan rättvist med kvarten kvar på matchuret genom Linus Olsson efter en väl avvägd passning från Sumar Almadjed. Nu var det BoIS som åter gick för segern.

När hemmalagets Jesper Lundborg fem minuter senare går omkull i straffområdet tvekar inte domaren utan pekar direkt på straffpunkten.
Lagkapten Emil Åberg tvekade inte det minsta från elva meter utan kunde enkelt trycka in 2-1.

Fruktlöst försökte sedan BoIS trycka på med hela laget. Amr Kaddoura hade rent av två avslut under slutminuterna men denna gången ville det sig inte.

Efter dagens förlust ligger BoIS på en åttondeplats i tabellen.

Till arkivet