Fira midsommar!

En vass stång, det vill säga att midosmmarstången på Citadellets koloniområde kläs med vass innan den pyntas med blommor.
En vass stång, det vill säga att midosmmarstången på Citadellets koloniområde kläs med vass innan den pyntas med blommor.

I vanlig ordning skriver vi ett par rader om stundande  midsommarfirande i Landskrona. Och som traditionen påbjuder blir det traditionella midsommarfirandet på Citadellets koloniförening vid Scoutboet och runt om i Landskrona.

– Klockan 10.00 klär vi gemensamt midsommarstången vid Scoutboet. Ta gärna med blommor till midsommarstången, säger Mats Klein, ordförande i Citadellets koloniförening.
– Klockan 14.00 börjar midsommarfirandet med dansuppvisning av Verdandi innan det blir dans runt den nyklädda midsommarstången. Vi avslutar firandet med lite lekar för alla barn, avslutar Mats Klein och hälsar alla hjärtligt välkomna.

Borstahusen
Borstahusens kapell bjuder i år in till gemensamt midsommarfirande klockan 13-16.
–  Vi äter mat, dansar runt stången och skapar. Ingen anmälan behövs. Lunchen kostar 30kr/st och fika 10kr/st. Barn äter och fikar kostnadsfritt, hälsar man från Landskrona församling.

Den som vill komma igång lite tidigare beger sig med fördel till Erikstorps Kungsgård, Borstahusen. Cirka klockan 10.30 börjar man klä stången och alla som vill är välkomna att hjälpa till. Vid 12.00 besöker Verdandi Erikstorp med lite dans och sång. 11.30 till 15.00 kan man njuta av midsommarbuffé på Erikstorp.

I vanlig ordning bjuds det även på tivoli och marknadsknallar i Borstahusen i dagarna tre under midsommar.

Axeltofta
Det går också bra att fira sin Midsommar med Axeltofta Fritidsförening mellan klockan 12-15. Här bjuds det på musikunderhållning och dans kring midsommarstången. Ingen anmälan och det är gratis.

På Ven
Sedvanlig midsommarfest blir det på Nämndemansgården på Ven klockan 13-15. Här kläs midsommarstången och sen blir det dans runt stången.  Det finns kaffeservering och försäljning av varmkorv. Besökare med ”Folkdräkt” är ett trevligt inslag och alla är välkomna.

 

Firandet i parken Vid Örenäs Slott är öppen för allmänheten och följande gäller: 13.00 – Midsommarstången kläs 14.00 – Midsommarstången reses tillsammans med Glumslövs Folkdanslag 14.05 – Uppvisning av Glumslöv Folkdanslag 14.15 – Dans kring midsommarstången 15.30 – Dansen avslutas.

Till arkivet