Bluesbidraget vann över ösregnet

 Patrick Ohlson Ölander får feeling till publikens stora förtjusning. Foto Ludvig Hyrefelt
Lars Odeholm som är en av arrangörerna av Bluesbidraget spelar i både The Lonesharks och i Friends of Blues.
Foto Ludvig Hyrefelt

Frågetecknen var flera.
Kommer det att regna så mycket att det inte skulle gå att genomföra Bluesbidraget?
Kommer folket om det ösregnar?

Den här gången var det Restaurang Mythos bakgård som var platsen för arrangemanget.
– När vi ställde dit utrustningen vid lunchtid var vädret helt okej och efter att ha testat ljudet åkte var och en hem en stund. När sedan himlen öppnade sig på eftermiddagen blev jag allvarligt orolig, säger  Göran Andersson som tillsammans med Lars Odeholm  ligger bakom Bluesbidraget.

– Tänk om det har regnat på utrustningen nu så den har blivit förstörd, tänkte Göran Andersson hemma i soffan.
Visserligen har Mythos bakgård både skärmtak och markiser men inte så det täcker hela taket. Efter en stund avstannade regnet och solen tittade fram.
– Då blev jag lugn igen.
Nästa orosmoment var ifall publiken skulle svika och stanna hemma för det såg onekligen ut som om det skulle börja regna igen. Det mulnade mer och mer och vi oroade oss för att vädret nog skulle göra sitt bästa för att förstöra kvällen för alla som tänkte vara utomhus. Men blues är blues och syftet med Bluesbidraget är för en god sak och Restaurang Mythos var fullbokat så kl. 19.30 drog vi igång med underhållningen som blev en formidabel succé, säger Göran Andersson och de högt uppdragna mungiporna avslöjar hur det gick sen.

Red Rooster som för dagen bestod av Tommy Borgström, Pelle Wannergren, Peter Cemjack och Göran Andersson inledde kvällen.
Efter Red Rooster var det The Lonesharks tur. Lars Odeholm, Johan Ek, Jonas Bylund och Ander Levén levererade 45 minuter fantastisk blues med ett stänk av country.
– The Lonesharks är helt klart ett band som många i Landskrona uppskattar väldigt mycket. Inklusive jag själv, konstaterar Göran Andersson.
– Det är så himla gott att lyssna på deras underbart fina versioner av gamla blueslåtar.

Efter The Lonesharks var det dags för Bluesbidragets nyhet – Friends of Blues som består av Lars ”Laslo” Kristoffersson, Rickard ”Bud” Lindén, Sven Bornemark, Patrick Ohlson Ölander och Lars Odeholm skulle kompa de gästartister som ännu aldrig tidigare har gästat Bluesbidaget.
– Ja, jag har döpt gruppen till Friends of Blues för det är ju precis vad de är. Kompisar som lirar blues som om de aldrig gjort något annat.
Den första Friends of Blues kompade var Jan Wallin. En gentleman från Helsingborg som med mörk röst och munspel visade vad blues egentligen handlar om. En mycket trevlig bekantskap för
landskronapubliken som vi gärna ser mer av.

Sen var det Homesick Mac som äntrade scenen. Han har varit med en gång tidigare och nu liksom då levererade han blues på ett mycket professionellt sätt. Efter hans fina insats fick han skynda hem till ett födelsedagskalas.
Den sista gästen som Friends of Blues kompade var Magic Mama eller Anna Johansson som hon egentligen heter.
– Magic Mama behövde inte många minuter på sig att bli en ny favorit på Bluesbidraget. Denna underbara, pianospelande, skönsjungande och publikvänliga kvinna kommer vi säkert att försöka anlita vid fler Bluesbidrag i framtiden, funderar Göran Andersson.

Hur toppar med detta?
– Man bjuder in Gone Fishing från Helsingborg och man ber dem spela sitt eget material som bland annat kommer från deras album ”A bottle of Blues”, säger Göran Andersson..
Gone Fishing består idag av Ulf Rickard, Stefan Rosqvist, Björn ”Böna” Wictor och Lars ”Laslo” Kristoffersson. De har gjort det förr på Bluesbidraget och gjorde det igen. De fullständigt öste på och kramade ur det allra sista av krafterna till publiken stora jubel.
– Den där ”Laslo” hade mycket att göra. Han spelar trummor både i Friends of blues och Gone Fishing. På skoj gick jag fram till honom och sa ”Det blir mycket sittande på den trumstolen ikväll för dig”. Han svarade med glimten i ögat ”Ja, jag får nog prata med skyddsombudet”. Oops tänkte jag. Det är ju jag som är skyddsombud. Det är nog bäst att jag drar mig tillbaka till publiken innan han gör allvar av vad han sa, skrattar Göran Andersson.
Laslo satt kvar och drev på sina kompisar i Gone Fishing så att deras gig blev som det alltid brukar bli, magiskt bra!
Bluesbidraget på Mythos blev en fantastisk tillställning. Artisterna levererade fin underhållning, Mythos levererade god mat och dryck och alla gäster levererade fin stämning och massor med kärlek och regnet gav upp.
Syftet med kvällen var att samla in pengar till Bluesbidragets egen insamling på Cancerfonden.
– Vi vill av hela vårt hjärta tacka alla! Både artister, Restaurang Mythos och alla gäster! Men insamlingen fortsätter. Vi får inte stanna nu. Fortsätt att swisha pengar till forskningen och helst genom vår insamling, avslutar en mycket trött men nöjd Göran Andersson

Här är en länk till Bluesbidragets insamling.
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/bluesbidraget-landskrona

Patrick Ohlson Ölander får feeling till publikens stora förtjusning.
Foto Ludvig Hyrefelt
Magic Mama blir magisk när hon sjunger. I bakgrunden skymtar Lars ”Laslo” Kristoffersson och Rickard ”Bud” Lindén.
Foto Ludvig Hyrefelt

Till arkivet