Annons

Oavgjort mot serieledarna

Tråkigt. Det är ordet om man ska sammanfatta lördagens match på Landskrona IP mellan BoIS och Skövde med ett ord. Matchen slutade 0-0, ett resultat som får anses rättvist även om BoIS pressade serieledarna på slutet.

Annons
 

Bortalaget började bäst medan åskan gick men några riktiga målchanser skapade inte Skövde. Efter en kvarts spel kom BoIS allt mer in i matchen och i minut 19 hade Sumar Almadjed ett skapligt läge men hans skott träffade en försvarare.
Fem minuter senare hade Robin Hofsö halvlekens bästa läge men hans nick räddades enkelt av Jeffrey Gal i Skövdemålet.
Den tråkiga halvleken slutade med det tråkiga att Robin Hofsö skadade höften och tvingades byta. In kom Linus Olsson.
– Den första prognosen säger att han fått en blödning i höften och vår förhoppning är att skadan inte ska vara allt för allvarlig, meddelar BoIS tränare Billy Magnusson.
– Beträffande halvleken så märktes det på en del spelare att läget är lite pressat. Men vi snackade i pausen och då sa vi att det bara är att spela ut och inte vara så rädda.

Andra halvlek var dock inte mycket roligare än första. Inte förrän de sista tio minuterna lyckades BoIS få till något som kan liknas vid press mot Skövdemålet. Två skapliga chanser fick BoIS. Det första var när Kevin Jensen fick ett perfekt läge men hans skott gick över målet. Det andra läget hade Jonathan Asp. Hans frispark smet dock just utanför Jeffery Gals vänstra stolpe.
– Jag tycker att vi rycker upp oss i andra och det är positivt, säger Billy Magnusson.

Den tråkiga matchen i det tråkiga vädret som sågs av den tråkiga publiksiffran 1099 slutade alltså 0-0. Det innebär att BoIS inte lyckats göra mål på fyra matcher. Och trepoängarna fortsätter att lysa med sin frånvaro.

Mer skönt än roligt var det att förlustsviten bröts och ska man glädjas över något så var det att Patrick Nwadike, som Landskrona Direkt berömde efter sitt premiärinhopp mot Ljungskile senast, spelade från start och åter igen visade att han är en ung lovande försvarare som publiken kommer att se mer av.
– Ja, han är en spännande spelare. Men jag tycker att det som var bäst idag var försvarsspelet över hela planen. Efter tre förluster snackade vi om att inte släppa till för mycket. Och med tanke på att Skövde är serieledare och att de inte skapade något speciellt på hela matchen så är jag nöjd,  Sedan har vi mer att slipa på i vår offensiv. Men det kommer, avslutar tränaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser