Annons

Meritvärdena på rekordhög nivå

Allt fler elever vid Landskronas grundskolor är behöriga till gymnasiet. Personen på bilden har inget med texten att göra.

Meritvärdet för Landskronas grundskoleelever fortsätter att öka, det rapporterar utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande på fredagen. Andelen niondeklassare i Landskrona som får behörighet till gymnasiet är i år 86 procent, vilket är en ökning jämfört med förra året. Dessutom är det genomsnittliga meritvärdet rekordhögt på 236,1 poäng.

Annons
 

Andelen elever som får gymnasiebehörighet har ökat till 86 procent jämfört med förra året då det låg på 82 procent. Årets medelbetyg hamnar i år på 236,1 poäng, vilket är ett rekord. Förra året låg medelbetyget på 233,4 poäng. 
– Vi är väldigt glada och stolta över att ännu fler elever har lyckats. Det här är resultatet av ett uthålligt och långsiktigt arbete där både elever och personal har gjort sitt yttersta, säger Ildiko Lundqvist, tillförordnad verksamhetschef för grundskolan i Landskrona stad.

Den positiva utvecklingen beror enligt förvaltningen på ett systematiskt kvalitetsarbete där kontinuerliga uppföljningar samt tidiga insatser är viktiga delar för att skapa goda resultat. För nip år sedan låg exempelvis meritvärdet på 189,5.
–  Idag är det skolavslutning och jag hoppas att varenda elev, lärare och medarbetare känner stolthet över vad de åstadkommit året som gått och att alla får ett fantastiskt sommarlov, säger Carina Leffler, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen, Landskrona stad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser