Annons

Appelquist redo för karnevalen

Med intelligens och glimten i ögat charmar Kristoffer Appelquist publiken.

Komikern Kristoffer Appelquist är ständigt aktuell på tv; bland annat i Parlamentet, Alla för en, Mitt liv är ett skämt, Starke Man, Raw, Hårdvinklat och På spåret. Nu är han även aktuell med den egna föreställningen Frågornas herre. Nu är det klart att han blir ett av dragplåsterna till sommarens Landskronakarneval.

Annons
 

Kristoffer Appelquist tar med sig standuparen Johanna Nordström till Landskrona. Hon har ett av landets största humorkonton på Instagram där hon gör succé med sina sketcher. Hon har också gjort radio och politikpodden 800k för unga och jobbat som manusförfattare. Standup började hon med 2015.

Sharon Dyall fick sitt genombrott som skådespelerska i tv-serien Varuhuset i slutet av 80-talet. Men det är som sångerska hon har gjort karriär. Hon rör sig sömlöst mellan pop, jazz och musikal och har de senaste åren bland annat öppnat den stora internationella jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland, sjungit med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallens Ella Fitzgeraldhyllning och sjungit i A Chorus Line på Riksteatern. Hon har också tilldelats Guldmasken för sin roll som Anita i A West Side Story på Chinateatern, lånat ut sin röst till flera Disneyproduktioner och varit med i populära tv-programmen Så ska det låta och Doobidoo. Sharon kommer att uppträda i en jazz-trio.

Svenska hårdrockarna/hair metal-bandet Crazy Lixx bildades i Malmö i början av 00-talet och är trots flera förändringar i banduppställningen ett av de sista kvarvarande banden från det som kallades “the new wave of Swedish sleaze”. De har släppt fem fullängdsalbum och en liveskiva med sin 80-talsdoftande hårdrock. Influenserna hittar vi hos band som Kiss, Def Leppard, Mötley Crüe, Whitesnake och Bon Jovi, och deras energiska liveframträdanden har förfört fans genom hela Europa. Till Landskronakarnevalen kommer Crazy Lixx med uppställningen Danny Rexon (sång), Joél Cirera (trummor), Jens Andersson (bas), Chrisse Olsson (gitarr) och Jens Lundgren (gitarr).

– Vi känner oss supernöjda med vårt program i år. Det går helt i linje med vårt fokus på att skapa ett varierat utbud för alla smaker. Det känns extra roligt att kunna boka in en efterlängtad hårdrocksakt. Det blir nog en del headbanging även för mig när Crazy Lixx släpper loss, säger Lena Bergkvist, ansvarig för Landskronakarnevalen. 

Landskronakarnevalen arrangeras den 25-27 juli 2019 och är en folkfest som bjuder på musik, aktiviteter och mycket annat för alla åldrar och intressen. Alla scenprogram är gratis för besökarna. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser