Från Barn till Blues

Göran Andersson gör sig redo för att tillsammans med Lars Odeholm för att arrangera Bluesbidraget – en blueskväll i Landskrona i syfte att stödja Cancerfonden.

För en vecka sedan höll han tillsammans med Stefan Andersson högtidstalet när Landskrona firade Sveriges nationaldag på Citadellet.
– Vi fick en förfrågan om att hålla högtidstalet som Sander & Gander eftersom vi tidigare i år fått Landskrona stads hedersmedalj. Talet handlade om att ge barn tillgång till mycket kultur och nyckeln som öppnar dörren till kreativitet och skapande. Det är viktigt. Fast just nu handlar det om blues för min del, säger Göran Andersson med ett leende på läpparna.

För fjärde gången anordnar han och Lars Odeholm välgörenhetsarrangemanget Bluesbidraget – en blueskväll för cancerforskning.
– Denna gång är det Restaurang Mythos som ställer upp med lokal. Är det uppehållsväder så blir deras utegård spelplatsen. Förra året blev det inget Bluesbidrag för det fanns ingen restaurang som kunde ta emot oss men i år ställer Mythos upp och det är vi jätteglada för.

Artisterna i år är Red Rooster som är förstärkta med Peter Cemjack, The Lonesharks, Gone Fishing, Friends of Blues som kompar Magic Mama, Jan Wallin och Homesick Mac.
Friends of Blues är ingen mindre än Lars Odeholm, Lars ”Laslo” Kristoffersson, Rickard ”Bud” Lindén, Sven Bornemark och Patrick Ohlson Ölander.

Datum för Bluesbidraget är nu på lördag den 15 juni kl 19.30. Det är fritt inträde.
– Det kostar inget att komma in, säger Göran Andersson  men jag vädjar till alla som kommer att hjälpa till
med insamlingen till Cancerfonden.
– Hittills har vi samlat in ca 24000 kr och mer ska det bli. Vi har en egen insamling på Cancerfonden som heter just Blusbidraget och jag vill att alla som kan swishar ett valfritt belopp till den insamlingen. Jag kommer också att ha en sparbössa på plats om man inte vill swisha.

Vill du redan nu hjälpa till med insamlingen kan använd denna länk:
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/bluesbidraget-landskrona

– Välkomna att njuta av god mat och skön blues, avslutar Göran Andersson.

 

Till arkivet