Annons

Åtta delade på 146 000 kronor

Det var stor uppslutning när Sparbanksstiftelsen Skåne delade ut pengar till olika projekt i Landskrona.

Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank delar två gånger om året ut bidrag till diverse projekt med fokus på kultur, utbildning och idrott. På tisdagen var det dags igen. Åtta mottagare fick 146 000 kronor att dela på för olika projekt som ska genomföras under ett år.

Annons
 

De som fick pengar denna gång var Landskrona Idrottsföreningars samorganisation (LISA), Gåsakviltarna, Cabare Mix, Cityidrott, BK Fram, Landskrona Ridklubb, Landskrona Golfklubb samt Landskrona ju-jitsu Kai.

Först ut att ta emot sin check var LISAs ordförande Gunnar Nilsson.
– Vi fick 37 500 kronor och dessa kommer att gå till idrottsfesten som vi arrangerar på Lagunen den 26 juni, sade han direkt efter mottagandet av checken.

En kanske mer okänd mottagare var Gåsakviltarna vilka erhöll 9 000 kronor.
– Vi är ett 60-tal kvinnor som ägnar oss åt att måla med tyger, det vill säga sy, informerar Lena Andrén, ordförande i Gåsakviltarna.
– Vi firar i år vårt 25-årsjubileum och kommer att arrangera en utställning som heter ”Låt tusen blommor blomma” i samband med årets trädgårdsgille.

Cityidrott är en organisation som ofta får bidrag från Sparbanksstiftelsen. Och pengarna behövs.
– Som tidigare år så lägger vi våra pengar (25 000 kronor) på sommarkollo. Vi kommer att ha två i sommar och det innebär att 48 ungdomar kommer iväg på ett kollo som betyder mycket, säger Marcus Hansson för Cityidrott.

BK Fram satsar också på ungdomar och får för detta 20 000 kronor.
– För tre år sedan hade vi ingen ungdomsverksamhet att tala om. Idag har vi 75-80 ungdomar som spelar fotboll hos oss och detta är något som vi vill fortsätta att utveckla, säger Michael Bengtsson, ordförande i BK Fram.

Landskrona Ridklubb får 15 000 kronor för att utbilda ledare.
– Tittar man på kvinnliga ledare i samhället så har de flesta varit hästtjejer. Det är något som vi vill ta vara på. Det är oerhört viktigt att våra ledare är utbildade då de har ett stort ansvar, säger ridklubbens kassör Viveka Munck.

15 000 kronor får även Landskrona Golfklubb. Magnus Bondesson är ordförande och han var på plats för att ta emot checken.
– Vi har vår sommarlovsgolf och vi vill ha med så många ungdomar som möjligt. Alla har dock inte utrustning. Men detta ska inte vara något hinder. Därför kommer våra pengar att gå till just utrustning så att alla som vill kan vara med, säger Magnus Bondesson.

Inne på samma linje är Emma Schildt som fick 10 000 kronor till Landskrona ju-jitsu Kai.
– Vi köper dräkter för pengarna. Man ska kunna låna dräkter av oss när man provar på, säger Emma Schildt.

Sommarens sista peng, 14 500 kronor, gick till Cabaré Mix som representerades av ledaren Malin Nilsson samt Per-Olof Carlsson som är med upp uppträder med Cabaré Mix.
– Vi kommer som traditionen bjuder att ha vår julshow på teatern den 8 december och pengarna går till detta. Men vilket tema det bli i år är inte spikat, säger Malin Nilsson medan Per-Olof Carlsson tar emot checken.

Åke Jönson är styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Skåne och han är nöjd.
– Genom att stödja projekt inom forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott är vi tillsammans med Swedbank med och bidrar till den lokala utvecklingen, säger Åke Jönsson.
– Extra glädjande i år är att allt fler söker våra pengar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser