Annons

Vad är den rosa sörjan för något?

Denna syn mötte de som gick längst med vattenlinjen nedanför Strandvägen i helgen.

De som promenerade längst med havet nedanför Strandvägen den gångna helgen kunde se en rosa sörja i vattenbrynet. Dessutom spreds en doft som påminde om ruttna ägg. Landskrona Direkt kontaktade stadens miljöförvaltning för att få svar på vad det kunde vara.

Annons
 

Rainer Weich är miljöstrateg på miljöförvaltningen och han ger ett lugnande besked.
– Det du såg var lila svavelbakterier, skriver han i ett mejl och förklarar.
– Lila bakterier är namngivna efter deras färg, även om vissa typer rödaktig eller brunaktig. De är fotoautotrof och kan utvinna energi genom att reducera sulfid (från alger och sjögräs på stranden) till ren svavel. Inget farligt utan de finns där det finns mycket dött organiskt material, avslutar Rainer Weich.

Ingen anledning till oro alltså.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser